Bangsa Hittit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hittite
Name:
 Austria
("The Land of Hatti")
Kekaisaran
Abad ke-16 SM–c. 1180 SM


Lambang

Hittite padha puncak kejayaannya dibawah Mursili II (c.1321–1295).
Kutha krajan Hattusa dan Tarhuntassa padha periode singkat
Basa Hittite dan basa-basa Anatolia lain
Agama Politeisme
Dhémonim Hittite
Pamaréntahan OtokrasiG
Lugal
 •  ca. 1586–1556 SM Hattusili I
 •  1556–1526 SM Mursili I
 •  Awal abad ke-14 SM Tudhaliya I
 •  c.1350–1322 Suppiluliuma I
 •  c.1321–1295 Mursili II
 •  c.1295–1272 Muwattalli II
Jaman sujarah Jaman Perunggu Akhir
 •  Labarna I menaklukan Hatti Abad ke-16 SM
 •  Serangan olèh orang-orang Laut dan kraton-kraton sekitar c. 1180 SM

Hittite ya iku bangsa Anatolia kuna sing nuturake basa dari cabang Anatolia ing rumpun basa Indo-Éropah.[1] Bangsa iki ngadeke kraton sing pusate Hattusa. Hittite tekan puncak kejayaanne ing abad 14 SM, saat kui sapérangan gedhé Anatolia, Suriah kulon laut, wewengkon nganti mulut sungai Litani (saiki Lebanon), lan laladan wétan nganti Mesopotamia hulu, berhasil ditaklukan. Sakwisw taun 1180 SM, Hittite ngalami disintegrasi dadi pira-pira nagara-kutha "Neo-Hittite", sapérangan bisa bertahan ngasi abad 8 SM.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Dr Andrew McCarthy, University of myles c gy 1B LectureCithakan:Verify source

Pranala njaba[besut | besut sumber]