Suppiluliuma I

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Suppiluliuma I
Hittite Chariot.jpg
Gelar Raja Het
Sing ndhisiki Tudhaliya III
Sing nerusi Arnuwanda II
Agama Agama het
Bojo Saudari Hukkana
Babylonian Princess
Anak Raja Arnuwanda II
Raja Mursili II
Putri Muwatti
Pangeran Zannanza
Pangeran Piyassili
Wong tuwa Tak diketahui
Dulur Muwatalli II (cucu)
Mursili III (cicit)

Suppiluliuma I ya iku raja Het (sek. 1344–1322 SM (kronologi pendek)). Suppiluliuma I kui prajurit lan nagarawan sing terkenal, berhasil ngelawan Kekaisaran Mesir sing wektu kui nguasai daratan wantarane Laut Tengah lan sungai Efrat.

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Sing mengku  sadurungé:
Tudhaliya III
Raja Het
sek. 1344–1322 SM
Diganti déning:
Arnuwanda II
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suppiluliuma_I&oldid=1056725"