Bamboo Airways

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bamboo Airways
250px
IATA ICAO Kode panggil
QH BAV BAMBOO
Didegaké 19 Juli 2017
Hub Papan Anggegana Internasional Noi Bai, Ha Noi
Kutha fokus
Aliansi fleet_size=6 (+46: 24 Airbus A321 neo, 20 Boeing 787 Dreamliner)
Ukuran armada {{{fleet_size}}}
Kutha tujuan 8
Perusahaan induk FLC Group
Kantor pusat Qui Nho, Vietnam
Wong wigati *Dang Tat Thang (CEO)
Situs web [1]
Bamboo Airways A321neo.

Bamboo Airways ya iku jeneng salah sijiné maskapé pamaburan kanti biaya murah kang asalé saka Vietnam. Maskapé iki nglayani penerbangan domestik utawa internasional. Bamboo Airways wujud maskapé pertama ing Vietnam kang nggunakaké armada jinis Boeing 787-9 Dreamliner kanti jumlah kang akèh. Armada maskapé mau minangka penerbangan domestik lan internasional (Singapura, Kuala Lumpur, Hong Kong).[1] The airline was established with a charter capital of US$56.52 million.[2]

Kode Data[besut | besut sumber]

  • Kode IATA: QH
  • Kode ICAO: BAV
  • Callsign: BAMBOO

Tujuan[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki ya iku papan anggegana-papan anggegana tujuan Bamboo Airways

Armada[besut | besut sumber]

Armada Bamboo Airways per januari 2019 kasusun saka:

  • 1 Airbus A321 neo
  • 2 Airbus A320
  • 1 Airbus A319

Perusahaan iki mlebu kontrak kanggo tuku 24 Airbus A321neo lan 20 Boeing, pengiriman saka 2019-2022.[3][4] [5]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. "Bamboo Airways Airline Profile | CAPA". centreforaviation.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-03-27. 
  2. "Bamboo Airways aims to have maiden flight on December 29". Vietnam Investment Review. 2018-11-26. Dijupuk 2019-01-21. 
  3. Schofield, Adrian (June 27, 2018). "Vietnamese startup Bamboo Airways adds 20 Boeing 787-9s to fleet". Air Transport World. Diarsip saka sing asli ing January 18, 2019. 
  4. Ghim-Lay, Yeo (25 June 2018). "Vietnam's Bamboo commits to 20 787-9s". Washington D.C.: Flightglobal. Diarsip saka sing asli ing 18 January 2018. 
  5. Waldron, Greg (7 March 2018). "Vietnam's FLC Group in tentative deal for 24 A321neos". Singapore: Flightglobal. Diarsip saka sing asli ing 18 January 2019. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Maskapé penerbangan Vietnam