Balung sumsum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ing sawetara wilayah Jerman, sup daging sapi diwenehake karo Markklößchen (bal sumsum balung).

Sumsum balung kewan digunakake dening manungsa minangka panganan. Iki kalebu sumsum kuning sing ana ing balung dawa . Uga ana sumsum abang, sing ngemot luwih akeh nutrisi tinimbang sumsum kuning. Bisa ditemokake ing potongan daging sing dituku saka tukang daging utawa supermarket.

Akeh budaya sing nggunakake sumsum balung minangka panganan sajrone sejarah. Sawetara antropolog percaya manawa manungsa wiwitan minangka pemulung, tinimbang dadi pamburu ing sawetara wilayah ing saindenging jagad. Sumsum bisa dadi sumber panganan sing migunani (umume amarga kandungan lemak ) kanggo hominid sing nggunakake alat, sing bisa retak balung bangkai sing ditinggalake dening predator pucuk kayata singa.

Ing Indonesia, sumsum balung diarani sumsum lan bisa ditemokake utamane ing masakan Minangkabau . Sumsum asring dimasak minangka sup utawa kaya gulai (sajian kari kaya).

Cathetan lan referensi[besut | besut sumber]