Balap Jaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Balap Jaran ing Monmouth Park

Balap jaran utawa misuwur kanthi jeneng pacuan kuda ing Basa Indonésia ya iku ulah raga kang migunakaké jaran kanthi asal usul wiwit jaman kuna.Jaran dilatih kanggo balapan tumuju ing garis pungkasan utawa (finish) kang memusuhan karo peserta liyané. Thuladha balap kreta jarankang misuwur ing mangsa Romawi kuna. Ing Sakubenge masarakat Nordik uga misuwur ing babagan balab jaran déwa Odin saha raksasa Hrungnir ing mitologi lan sajarahé. Balap jaran asring dimupangatake kanggo judi lan olar raga iki asring kasebut ulah raga raja-raja