Balap Jaran

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Balap Jaran ing Monmouth Park

Balap jaran utawa misuwur kanthi jeneng pacuan kuda ing Basa Indonésia yaiku olah raga kang migunakake jaran kanthi asal usul wiwit jaman kuno.Jaran dilatih kanggo balapan tumuju ing garis pungkasan utawa (finish) kang memusuhan karo peserta liyané. Thuladha balap kreta jarankang misuwur ing mangsa Romawi kuno. Ing Sakubenge masyarakat Nordik uga misuwur ing babagan balab jaran dewa Odin saha raksasa Hrungnir ing mitologi lan sajarahé. Balap jaran asring dimupangatake kanggo judi lan olar raga iki asring kasebut olah raga raja-raja

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Balap_Jaran&oldid=831294"