Baladéwa ilang gapité

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Paribasan Baladéwa ilang gapité iku tegesé wong kang ilang kaluhurané.

Wedharan[besut | besut sumber]

Baladéwa iku paraga saka wiracarita Mahabarata sing uga populèr dadi paraga wayang ing Tanah Jawa. Baladéwa iku paraga sing gagah pideksa, nanging wayang yèn ilang gapité ora bisa dienggo déning dhalang. Gapit iku kayu utawa lulang penyu sing kanggo njepit wayang supaya bisa ditancepké ing debog lan bisa jejeg.

Delenga uga[besut | besut sumber]