Babad Prayut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Babad Prayut iku naskah babad sing nyaritakaké lelakon sabanjuré Babad Giyanti anggitanéYasadipura. Ing karya sastra iki dibabaraké prakara lan prastawa cilik, upamané kraman-kraman cilik, padudon tapel wates ing antarané Surakarta lan Yogyakarta. Ing antaré prastawa liyané ya iku pecahing balé somah antarané K.G.P.H. Mangkunegara karo Ratu Bendara amarga pepinginané Hamengkubuwana I.