Bò lúc lắc

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bò lúc lắc
Bò lúc lắc karo kentang goreng sing crinkle

Bò lúc lắc ( daging sapi iris sauté ) minangka sapiring masakan Vietnam sing didhukung nganggo basa Perancis sing ngemot daging sapi sauteed karo timun, salad, tomat, brambang, lada, lan kecap . Daging sapi dirajang dadi cilik-cilik ukurané kothak ( hột lúc lắc ) sadurunge disedhot . Daging sapi minangka bahan mewah ing masakan Vietnam, sajian kasebut biasane ditawani ing acara resmi, kaya ta jamuan pesta lan ambal warsa.[1] Saiki, umumé panganan umum ing warga Vietnam.

Ing AS asring diarani "goyang daging sapi", yaiku terjemahan barès saka jeneng Vietnam lan nuduhaké bagean saka proses masak.

Bò lúc lắc uga populer ing Kamboja sing sajian kasebut dikenal minangka lok lak . Sanajan dadi panganan saka Vietnam, umumé dianggep dadi bagian saka masakan Kamboja .

Panganan sing padha[besut | besut sumber]

Bò Bít Tết (daging lembu Vietnam) lan Bò Né (daging sapi flank Vietnam) padha panganan ing Vietnam. Diowahi saka masakan Perancis, biasané duée daging sapi cilik lan endhog gorèng sing panas banget lan asring masak ing wajan panas. Dhèwèké asring disajikan karo gorèng, salad, saos, lan polos Banh Mi.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Helen Le (2014). Vietnamese Food with Helen's Recipes. Helen Le. ISBN 9781500529710.