Bèbèk ingon-ingon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bebek peliharaan
Tunnel of ducks.jpg
Bebek pelari berwarna putih
Cumbon
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Anseriformes
Famili: Anatidae
Génus: Anas / Cairina
Spésies: Anas platyrhynchos;
also Cairina moschata
Subspésies: A. p. domesticus
Trinomial name
Anas platyrhynchos domesticus
Cairina moschata momelanotus
(Domesticated Muscovy duck)

Bebek lokal, bèbèk dalam negari, bèbèk ternak, utawa bèbèk ingon-ingon ya iku sawatara jinis bèbèk utawa bèbèk (Anatidae) sing umumé diingu utawa diternak kanggo dijupuk dagingé utawa endhogé. Jinisé bèbèk sing diingu umumé saka genus Anas lan Cairina, kaya ta bèbèk pelari lan menthog. Sawenèh bèbèk lokal sing nduwéni wulu kanthi warna kang éndah diingu minangka kéwan rerenggan lan pagelaran.

Bebek lokal uga nduwéni gegayutan paseduluran sing cedhak karo jinis bèbèk liyané, kaya ta itik serati utawa menthog lan uga bèbèk melewar.

Ingon-ingon[besut | besut sumber]

Ingon-ingon bèbèk ing Taiwan.

Ingon-ingon bèbèk wis diwiwiti nalika éwon taun kepungkur, kira-kira diwiwiti saka Asia Kidul-wétan[1]. Kewan iki kawentar banget ing Asia, nanging wis ora kawentar ing Amérika lan Éropah, iki amarga daging bèbèk ingon-ingon ora lemu kayadaging pitik lan daging bèbèk iku luwih akèh ngemot gajih, mula rega daging lan endhog pitik luwih murah tinimbang daging bèbèk.[2]

Sanadyan daging bèbèk iku ora kawentar kaya daging pitik ing umumé, nanging sawenèh masakan sing saka daging bèbèk tartamtu kawentar banget ing kaanan tartamtu, kaya ta olah-olahan hotel-hotel gedhe sing ana ing kabèh donya, ngladekaké panganan olahan kelas dhuwur saka daging bèbèk.[3][4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Kiple, Kenneth F.; Ornelas, Kriemhild Coneè (2000). The Cambridge World History of Food. Cambridge, UK: Cambridge University Press. ISBN 0-521-40214-X. OCLC 44541840.
  2. Harga borongan Hasil Pertanian Dinas Pertanian Daerah Istimewa Yogyakarta
  3. Bebek Peking, Kuliner Kelas Dunia - ANNEAHIRA.COM www.anneahira.com/bèbèk-peking.htm
  4. Memasak Bebek Peking http://bebekpeking.com/resep-memasak-bèbèk-peking