Bèbèk ingon-ingon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bebek peliharaan
Tunnel of ducks.jpg
Bebek pelari berwarna putih
Cumbon
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Anseriformes
Famili: Anatidae
Génus: Anas / Cairina
Spésies: Anas platyrhynchos;
also Cairina moschata
Subspésies: A. p. domesticus
Trinomial name
Anas platyrhynchos domesticus
Cairina moschata momelanotus
(Domesticated Muscovy duck)

Bebek lokal, bebek dalam negari, bebek ternak, utawa bebek ingon-ingon ya iku sawetara jinis bebek utawa bebek (Anatidae) sing umumé diingu utawa diternak kanggo dijupuk dagingé utawa endhogé. Jinisé bebek sing diingu umumé saka genus Anas lan Cairina, kaya ta bebek pelari lan menthog. Sawenèh bebek lokal sing nduwéni wulu kanthi warna kang éndah diingu minangka kéwan rerenggan lan pagelaran.

Bebek lokal uga nduwéni gegayutan paseduluran sing cedhak karo jinis bebek liyané, kaya ta itik serati utawa menthog lan uga bebek melewar.

Ingon-ingon[besut | besut sumber]

Ingon-ingon bebek ing Taiwan.

Ingon-ingon bebek wis diwiwiti nalika éwon taun kepungkur, kira-kira diwiwiti saka Asia Kidul-wétan[1]. Kewan iki kawentar banget ing Asia, nanging wis ora kawentar ing Amérika lan Éropah, iki amarga daging bebek ingon-ingon ora lemu kayadaging pitik lan daging bebek iku luwih akèh ngemot gajih, mula rega daging lan endhog pitik luwih murah tinimbang daging bebek.[2]

Sanadyan daging bebek iku ora kawentar kaya daging pitik ing umumé, nanging sawenèh masakan sing saka daging bebek tartamtu kawentar banget ing kaanan tartamtu, kaya ta olah-olahan hotel-hotel gedhe sing ana ing kabeh donya, ngladekaké panganan olahan kelas dhuwur saka daging bebek.[3][4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Kiple, Kenneth F.; Ornelas, Kriemhild Coneè (2000). The Cambridge World History of Food. Cambridge, UK: Cambridge University Press. ISBN 0-521-40214-X. OCLC 44541840. 
  2. Harga borongan Hasil Pertanian Dinas Pertanian Daerah Istimewa Yogyakarta
  3. Bebek Peking, Kuliner Kelas Dunia - ANNEAHIRA.COM www.anneahira.com/bebek-peking.htm
  4. Memasak Bebek Peking http://bebekpeking.com/resep-memasak-bebek-peking