B'z

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
B'z
Saka Jepang
Génre rock, pop, hard rock
Mangsa akarya 1988–sekarang
Labèl BMG Victor air records (1988-1990)
BMG Victor ZEZ
(1990-1992)
BMG Rooms ZEZ
(1992-1994)
BMG Rooms Vermillion
(1995)
Rooms Records Vermillion
(1995-2001)
Vermillion Records
(2002-)
Sing magepokan TMG (Tak Matsumoto Group)
Sana jaringan Situs resmi
Anggota Tak Matsumoto
Koshi Inaba

B'z (ビーズ Bīzu?) inggih punika duo hard rock Jepang ingkang kaprang saking Tak Matsumoto lan Koshi Inaba. Duo punika dipunkontrak labl rekaman Vermillion Records, anak perusahaan Being.

Ngantos sapunika, B'z sampun ngrilis 41 singel lan 23 album ingkang sedaya sacara urut-urut dados nomer sètunggal, lan rekaman punika pajèng langkung saking 78 yuta kopi ing Jepang.[1]

Anggota[besut | besut sumber]

  • Tak Matsumoto (松本孝弘 Matsumoto Takahiro?) (gitar, kang ngréka lagu, aransemen, prodhuser)
  • Koshi Inaba (稲葉浩志 Inaba Kōshi?) (vokal, penulis lirik, aransemen)

Musisi pendukung[besut | besut sumber]

Nama Posisi (dalam konser) Posisi (dalam rekaman) Masa aktif (dalam konser)
Takanobu Masuda kibor sekarang tidak ikut 1992-1997
1999-sekarang
Shane Gaalaas drum drum
perkusi
2002-sekarang
Barry Sparks bass boten ajeg 2003, 2008
Akihito Tokunaga (dari doa) gitar bass gitar bass, vokal latar, aransemen 1998
2003-2007
Shinichirō Ōta (dari doa) vokal, gitar vokal latar 2003-sekarang
Katsunori Hatakeyama teknisi gitar (roadie) teknisi gitar 1991-sekarang

Musisi pendukung sanès[besut | besut sumber]

Nama Posisi Peran
Masato Yamaguchi drum Penampilan di televisi ketika Billy Sheehan sedang tidak berada di Jepang
$pyke(Hazuki Kido) drum Penampilan di televisi ("Super Love Song")
GO (dari Sunsowl) drum Penampilan di televisi 2007-sekarang

Karier[besut | besut sumber]

Pendirian ngantos singel perdana[besut | besut sumber]

B'z wiwitanipun saking taun 1987, ing wanci gitaris Tak Matsumoto ingkang merdamel kanggé prodhuser rekaman Being punika badhé madhekaken band piyambak. Dados musisi studio, Matsumoto ingkang gadhah pengalaman kanggé musisi pendukung ing konser TM Network lan Mari Hamada.[2] ing sebuah majalah musik, Matsumoto ngumumaken piyambakipun mbentuk band sami kaliyan toyang vokalis, nanging pungkasaning rencana mau boten sios.[3]

Produser rekaman ugi direktur utama Being, Hiroyuki Nagato mangertosi Matsumoto punika madosi vokalis. ing wulan Mèi 1988, Matsumoto angsal pita demo saking Nagato, ing salebeting kaisi swanten Kōshi Inaba. ing wanci punika, Inaba ingkang taksih sekolah, nyanyiaken lagu "T-Born Shuffle" saking T-Bone Walker, "You Shook Me" saking Led Zeppelin, lan "Honesty" saking Billy Joel.[4] kalih utawi tiga taun sakdeenge B'z madegkaen, Nagato punika sampun gadhah minat kaliyan bakat Inaba.[5] saksampuni dipuntemuaken kaliyan Nagato, Inaba lan Matsumoto lan gadhah janji supados kepangih. ing saliyané dina Matsumoto ngendikan, "Pita demo-nipun ugi sampun mireng, foto piyambakipun ugi sampun katingal, manah kula sampun mantap kanggé milih tiyangipun."[6] Di sebuah studio kecil bernama Sound Joaker, kalihipun kapanggih ingkang wiwitan. piyambakipun namung nyanyiaken kalih lagu, "Let It Be" dan "Oh! Darling" saking The Beatles. Peralatan ing studio wanci punika sampun rusak.pinten-pinten dinten salajengipun, kalihipun kepanggh malih, lan sepakat kanggé luncuraken kariersami-sami.[4] Ssaksampuneipun punika, kalihipun mbentuk B'z, lan merilis singel perdana "Dakara Sono Te o Hanashite" sisan album perdana B'z ing 21 September 1988.

kalihipun namung mbetahaken wekdal singkat, sawatawis 4 wulan wiwit saking pertemuan ingkang wiwitan ngantos penampilan pertama B'z ing ngajeng publik. Ketika B'z sudah dumadi, persiapan peluncuran karier punika langsung boten nganggé persetujuan kalihipun.

ing masa-masa punika B'z dipunyasa, ing tradisi "pendatang énggal dipunhentiaken saking donya artis manawi ngantos tiga album nanging boten ngasilaken satunggal lagu hit". ing waktu itu Matsumoto memiliki "gegayuhan dalam 3 taun untuk bisa menjadi sampul majalah Gb (wanci punika dados majalah musik paling pajeng), ing 3 taun mlebet ing peringkat Oricon (nomer 1 ngantos 50), lan halaman kiwa lan tengen majalah berisi babagan B'z."[7][8]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "B’zがアルバム1位獲得数22作で歴代単独首位、主要6部門完全制覇の金字塔". Oricon. 2008-06-24. Dijupuk 2008-11-14. 
  2. Matsumoto, Takahiro; Kōshi Inaba, Akira Saeki (2003). B'z Ultra Chronicle (B'z ウルトラクロニクル). Sony Magazines. ISBN 4789721019.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)
  3. Go!Go! Guitar Yamaha Music Media, 1987
  4. a b B'z The Book Treasure. Rooms Records, 1998.
  5. 『GB』1990年 ソニーマガジン社
  6. Be with! volume003 B'z Party, 1989.
  7. 佐伯明『B'z ミラクルクロニクル』ソニー・マガジン、2008年。ISBN 978-4-7897-3328-1
  8. 『Be with! volume075』B'z PARTY、2007年

Pranala njaba[besut | besut sumber]