Avigdor Lieberman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Avigdor Lieberman
Avigdor Lieberman - 2011.jpg
Mantri Luar Negeri Israèl
Linggih
1 April 2009 – 15 December 2012
MahamantriBenjamin Netanyahu
WakilDanny Ayalon
Kang sadurungéTzipi Livni
Minister of Strategic Affairs
Linggih
30 October 2006 – 18 January 2008
MahamantriEhud Olmert
Kang sadurungéNew office
Kang sawiséEhud Olmert
Minister of Transport, National Infrastructure and Road Safety
Linggih
28 February 2003 – 6 June 2004
MahamantriAriel Sharon
Kang sadurungéTzachi Hanegbi
Kang sawiséMeir Sheetrit
Minister of Energy and Water Resources
Linggih
13 March 2002 – 18 September 2003
MahamantriAriel Sharon
Kang sadurungéAvraham Shochat
Kang sawiséEffi Eitam
Rerincèn dhiri
LairEvet Lvovich Liberman
(1958-06-05) 5 Juni 1958 (umur 63)
Kishinev, Soviet Union
(now Chișinău, Moldova)
Parté pulitikYisrael Beiteinu
AlmamaterUniversity of Kiev
Hebrew University
Chişinău Agriculture Institute
Jasa militèr
Kasetyan Israèl
CawangBarkas:Flag of the Israèl Defense Forces.svg Israèl Defense Forces
Taun leladi1978–1988
PangkatIDF Ranks Rav turai.svg Corporal
IjiIdf artillery corps.svg Artillery Corps

Avigdor Lieberman (basa Ibrani: אביגדור ליברמןNgenani wuni iki (audio) , Rusia: Авигдор (Эве́т Львович) Либерман, lair 5 Juni 1958; umur 63 taun mawa jeneng Evet Lieberman)[1] ya iku politisi Israèl kelairan Soviet. Saiki dadi anggota Knesset, Mantri Njaba Negeri Israèl lan Wakil Mahamantri Israèl. Wong iku sing ngadegaké lan mimpin parté Yisrael Beiteinu.[2]

Ing 15 Desember 2012, ndekne mengundurke dewekne saka jabatan sakwise didakwa penggelapan lan nyalahgunake kepercayaan [3].

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. "FACTBOX - Israèl's Avigdor Lieberman". Reuters. 2009-02-09. Dibukak ing 2009-02-09.
  2. (ing basa Ibrani) How many seats did the Russians give Lieberman Politico, 16 Februari 2009
  3. Artikel:"Menlu Israèl Avigdor Lieberman mundur" di http://www.bbc.co.uk/indonesia


Cithakan:Israèl-bio-stub