Avigdor Lieberman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Avigdor Lieberman
Avigdor Lieberman - 2011.jpg
Mantri Luar Negeri Israèl
Linggih
1 April 2009 – 15 December 2012
Mahamantri Benjamin Netanyahu
Wakil Danny Ayalon
Kang sadurungé Tzipi Livni
Minister of Strategic Affairs
Linggih
30 October 2006 – 18 January 2008
Mahamantri Ehud Olmert
Kang sadurungé New office
Kang sawisé Ehud Olmert
Minister of Transport, National Infrastructure and Road Safety
Linggih
28 February 2003 – 6 June 2004
Mahamantri Ariel Sharon
Kang sadurungé Tzachi Hanegbi
Kang sawisé Meir Sheetrit
Minister of Energy and Water Resources
Linggih
13 March 2002 – 18 September 2003
Mahamantri Ariel Sharon
Kang sadurungé Avraham Shochat
Kang sawisé Effi Eitam
Rerincèn dhiri
Lair Evet Lvovich Liberman
(1958-06-05) 5 Juni 1958 (umur 61)
Kishinev, Soviet Union
(now Chișinău, Moldova)
Parté pulitik Yisrael Beiteinu
Almamater University of Kiev
Hebrew University
Chişinău Agriculture Institute
Jasa militèr
Kasetyan  Israèl
Cawang 30px Israèl Defense Forces
Taun leladi 1978–1988
Pangkat IDF Ranks Rav turai.svg Corporal
Iji Idf artillery corps.svg Artillery Corps

Avigdor Lieberman (basa Ibrani: אביגדור ליברמןNgenani wuni iki (audio) , Rusia: Авигдор (Эве́т Львович) Либерман, lair 5 Juni 1958; umur 61 taun mawa jeneng Evet Lieberman)[1] ya iku politisi Israèl kelairan Soviet. Saiki dadi anggota Knesset, Mantri Njaba Negeri Israèl lan Wakil Mahamantri Israèl. Wong iku sing ngadegaké lan mimpin parté Yisrael Beiteinu.[2]

Ing 15 Desember 2012, ndekne mengundurke dewekne saka jabatan sakwise didakwa penggelapan lan nyalahgunake kepercayaan [3].

Cathetan sikil[besut | besut sumber]


Cithakan:Israèl-bio-stub