Kadhaton Nasional Pena

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Astana Nasional Pena)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Astana Nasional Pena
Astana Nasional Pena

Kadhaton Nasional Pena (Basa Portugis: Palácio Nacional da Pena) menika salah satunggaling kadhaton ingakng mapan wonten ing São Pedro de Penaferrim, Sintra, Portugal. Kadhaton menika madeg wonten ing pucuking gunung ing nginggiling kutha Sintra. Kadhaton menika kalebet monumen nasional lan Situs Warisan Donya UNESCO ugi kalebet salah satunggaling pitu Kaajaiban Portugal [1].

Kadhaton Nasional Pena menika kapisan dipunbangun nalika abad kaping 15 minangka kadhaton. Lajeng bangunan kasebut dipunsumbangaken dhateng gréja minangka biara. Gempa bumi nalika taun 1755 damel rusaking astana menika. Wonten ing taun 1838 astana menika dados kagungan Pangeran Fernando lajeng dipunbangun malih. Gaya astana menika kombinasi eklektik gaya asli, katambahan arsitèktur Romantis, Bavaria lan Moor kanthi polesan taman Inggris. Kadhaton nasional Pena menika asing kaginakaken kanggé upacara negara lan acara resmi sanèsipun déning Presiden Republik Portugal [2].

Cathetan suku[sunting | Owah sumber]

  1. ^ [1], Kastil (dipun-akses tanggal 21 November 2012).
  2. ^ [2], 9 istana terindah di dunia (dipun-akses tanggal 21 November 2012).