Kadhaton Nasional Pena

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Astana Nasional Pena
Astana Nasional Pena

Kadhaton Nasional Pena (Basa Portugis: Palácio Nacional da Pena) punika salah satunggaling kadhaton ingakng mapan wonten ing São Pedro de Penaferrim, Sintra, Portugal. Kadhaton punika madeg wonten ing pucuking gunung ing nginggiling kutha Sintra. Kadhaton punika kalebet monumen nasional lan Situs Warisan Donya UNESCO ugi kalebet salah satunggaling pitu Kaajaiban Portugal [1].

Kadhaton Nasional Pena punika kapisan dipunbangun nalika abad kaping 15 minangka kadhaton. Lajeng bangunan kasebut dipunsumbangaken dhateng gréja minangka biara. Lindhu nalika taun 1755 damel rusaking astana punika. Wonten ing taun 1838 astana punika dados kagungan Pangeran Fernando lajeng dipunbangun malih. Gaya astana punika kombinasi eklektik gaya asli, katambahan arsitèktur Romantis, Bavaria lan Moor kanthi polesan taman Inggris. Kadhaton nasional Pena punika asing kaginakaken kanggé upacara nagara lan acara resmi sanèsipun déning Presiden Républik Portugal [2].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], Kastil (dipun-akses tanggal 21 November 2012).
  2. ^ [2], 9 istana terindah di dunia (dipun-akses tanggal 21 November 2012).