Asap Cair

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Asap cair saking bahan bathok klapa

Asap cair punika dipundamel saking bathok klapa kang dibakar kanthi proses pirolisis saha destilasi.[1] Proses ingkang sepisanan inggih punika bathok klapa ingkang dipunobong kanthi suhu 400-500 celsius saengga dados pega.[1] Pega punika lajeng ngalami proses destilasi ingkang artosipun dipundadosaken cair malih.[1] Sasampunipun punika, pega kalawau banjur dados asap cair.[1] Proses punika dangunipun wolung jam.[1] Kirang langkung tiga ngantos sekawan jam kanggé mbakar bathok klapa, salajengipun mbetahaken wekdal ngantos wolung jam ngantos proses pega punika saged dados asap cair sadaya.[1] Asap cair punika nggadhahi kagunan ingkang sami kaliyan formalin inggih punika kangge ngawétaken.[2] Ananging menawi formalin punika kalebet zat kimia ingkang mbebayani sanget tumprap kaséhatan manungsa dene asap cair punika saged ngawétaken tanpa mbebayani manungsa.[2] Asap cair punika saged kanggé ngawétaken ulam bandeng.[2] Menawi kala rumiyin para pengusaha bandeng ngginakaken kayu ingkang dipunbakar saha nyelehaken ulam bandeng wonten nggilipun kayu ingkang ngetokaken pega kanthi wekdal 12 jam, pramila kanthi ngginakaken asap cair punika langkung cepet saha ngirit wekdal.[2] Kanthi asap cair para pengusaha bandeng namung ngrendhem bandeng wonten ing asap cair kanthi itungan menit kemawon.[2] Punika langkung efisien tinimbang ngginakaken pega saking kayu.[2] Kejawi dipunginakaken kanggé ngawétaken bandeng, asap cair ugi kénging kanggé ngawétaken bakso, mi, tahu saha daging pitik.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)[Majalah Trubus, Edisi 469 Desember 2008, kaca 30]
  2. ^ a b c d e f (id)[Majalah Trubus, Edisi 169 Desember 2008, kaca 24]
  3. ^ (id)[Majalah Trubus, Edisi 169 Desember 2008, kaca 17]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asap_Cair&oldid=1014333"