Arsitektur Jawi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Arsitèktur Jawi punika yasan ingkang wonten lan gadhah paugeran jawi. Paninggalan yasan ingkang paling lami wonten ing Tanah Jawi inggih punika candhi ingkang saking watu. Candhi-candhi wau angsal kathah saminipun kaliyan arsitèktur Indhia, Vietnam, lan Kamboja.

Barabudhur, candhi paling ageng ingkang dipundamel ing abad IX, gadhah yasan ingkang bènten. Candhi ing jawi sasampunipun Empu Sindhok dados ratu tambah bènten malih.

Umah adat/tradhisional[besut | besut sumber]

Arsitèktur Jawi ugi wonten ing yasan liyanipun, antawisipun:

Uga delengen[besut | besut sumber]