Arroz a la cubana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Arroz a la cubana
Arroz a la cubana.jpg
Arroz a la cubana - Rice smothered with tomato sauce, plantains and a fried egg
AjanganMain course
Panggonan asalCuba
Hawa ajanganHot
Woworan pokokRice, fried egg, tomato sauce
Buku masakan: Arroz a la cubana  Médhia: Arroz a la cubana

Arroz a la cubana ( pangucap cara Spanyol: [aˈroθ a la kuˈβana] ) (beras gaya Kuba) utawa arroz cubano minangka sajian nasi sing populer ing sawetara negara sing nganggo basa Spanyol. Bahan-bahan sing ditemtokake yaiku beras lan endhog goreng . Tanduran utawa pisang, lan saos tomat, asring digunakake asring dianggep bahan-bahan sing nemtokake. [1] Ing Catalonia, sosis asring digunakake kanggo plantain. Asale ora dingerteni kanthi pasti; macem-macem sumber informal negesake tanpa referensi sing asale ing Peru, Filipina, [2] lsp. Sawetara penulis nganggep bisa uga asale saka piring nasi karo endhog goreng saka Kuba nalika jaman jajahan Spanyol . Ana macem-macem variasi cilik, sanajan ing wilayah sing padha.


Ing Spanyol, sajian khas arroz a la cubana kasusun saka sajian beras putih karo saos tomat lan endhog goreng. Kadhangkala plantain [3] utawa gedhang digoreng nganggo bahan liyane. [1]

Arroz a la cubana wis dipangan ing Filipina wiwit jaman kolonial Spanyol . Versi modern mesthi kalebu daging sapi sing wis dimasak karo tomat utawa saos tomat, lan persiapan daging sapi iki cocog karo picadillo ing Amerika Latin. Kanthi tembung liya, arroz a la cubana ing Filipina minangka kombinasi picadillo lan arroz a la cubana kaya sing dingerteni ing negara liya. Biasane kalebu daging sapi sing diiris karo bawang, bawang putih, saos tomat, kentang diced, kismis, lan wortel diced, ditambah sega putih, endhog goreng lan pisang asli sing mateng, irisan dawa lan digoreng. [1]Ing Peru, umume panganan kasebut kalebu nasi putih, pisang goreng, wiener asu panas sing digoreng, lan endhog goreng kanggo sega putih.

[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b c Arroz a la Cubana (Cuban Rice), The Philippine Way. This variant uses banana.
  2. Arroz a la Cubana
  3. a b Recipe from Perú, using plantain