Anwar Musaddad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Anwar Musaddad utawa kaloka kanthi sebutan Prof. K.H. Anwar Musaddad (lair 3 April 1909 ing Désa Ciledug, Kabupatèn Garut-tilar donya 21 Juli 2000 ing Garut kanthi umur 91 taun) ya iku ulama kang diajéni asal Sunda, guru besar Ilmu Perbandingan Agama lan Kristologi (ngèlmu kang melajari agama Kristen) sarta ulama kang apal al-Qur'an (hafidz).[1] Kiai Anwar iku ulama kang ngedegaké sisan kang dadi rektor pertama Universitas Islam Negeri (UIN) Gunung Jati, Bandung.[1] Kiai Anwar uga ulama kang ngedegaké Pondok Pesantren lan Yayasan Pendidikan Al-Musaddadiyah ing Garut.[2][3]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b H.M. Bibit Suprapto (2009). Ensiklopedi Ulama Nusantara. Gelegar Media Indonesia. ISBN 979-98066-1114-5.  Halaman 252-257.
  2. www.nu.or.id: Anwar Musaddad, Kiai yang Dosen. Diakses 25 April 2014
  3. www.pariwisata.garutkab.go.id: Tokoh Sejarah - Anwar Musaddad. Diakses 25 April 2014