Anthony Fauci

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Anthony Fauci
Anthony Fauci.jpg
Fauci ing 2018
Direktur National Institute of Allergy and Infectious Diseases
Wiwit linggih
2 November 1984
WakilHugh Auchincloss
Kang sadurungéRichard M. Krause
Rerincèn dhiri
LairAnthony Stephen Fauci
(1940-12-24) Dhésèmber 24, 1940 (umur 82)
New York City, AS
SisihanChristine Grady (o. 1985)
Anak3
WiyataCollege of the Holy Cross (Sarjana)
Cornell University (Doktor)
PangajiMaxwell Finland Award (1989)
Ernst Jung Prize (1995)
Lasker Award (2007)
Medal of Freedom (2008)
Robert Koch Prize (Gold, 2013)
Karièr ngèlmiah
BabaganImunologi
InstitutionsNational Institutes of Health, National Institute of Allergy and Infectious Diseases

Anthony Stephen Fauci (pangucapan: /ˈfi/; lair ing New York City, AS, 24 Dhésèmber 1940; umur 82 taun) yaiku dokter lan pakar imunologi saka Amerika Sarekat sing ngejabat minangka direktur National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) sawise 1984. Sawise Januari 2010, ia dadi salah sijining anggota utami White House Coronavirus Task Force saka Pamrentahan Trump sing ditugasi kanggo nyikapi pageblug COVID-19 ing Amerika Sarekat. Ing puncak pandemi kasebut, Fauci akeh dipandang dadi salah sijining tokoh pulitik paling dipercaya ing nagara kasebut.[1][2]

Fauci akeh diakui minangka salah sijining pakar penyakit infeksi utami ing donya.[3][4]

Publikasi pilihan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Specter, Michael. "How Anthony Fauci Became America's Doctor". The New Yorker (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-04-13.
  2. "The face of America's fight against Covid-19". BBC News (ing basa Inggris (Inggris)). 2020-03-25. Dibukak ing 2020-04-13.
  3. Alba, Davey; Frenkel, Sheera (28 March 2020). "Medical Expert Who Corrects Trump Is Now a Target of the Far Right". The New York Times. Dibukak ing 9 April 2020.
  4. Grady, Denise, "Not His First Epidemic: Dr. Anthony Fauci Sticks to the Facts" Archived March 27, 2020, at the Wayback Machine., The New York Times, March 8, 11, 2020.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Médhia magepokan Anthony Fauci ing Wikimedia Commons

Cithakan:Scholia

Cithakan:National Medal of Science