Anna

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa


Disambig.svg
Santa Anna
Anna-pic napis.jpg

Kenya Maria lan Yésus, sesarengan Santa Anna
Ibunipun Kenya Maria
Miyos {{{birth_date}}}
Tilar donya {{{death_date}}}
Dipun urmati ing Gréja Katulik Roma; Gréja Ortodoks; Gréja Anglikan; Gréja Katulik Wétan;
Dinten pèngetan 26 Juli
Atribut Buku, lawang, sesarengan Maria, Yésus, utawi Yoakhim
Pangreksa tukang kayu; anak yatim piatu; éyang kakung lan éyang putri; para ibu;
Gloriole.svg Portal Santo

Santa Anna, miturut tradhisi Katulik, punika ibunipun Bundha Maria, ingkang arupi ibunipun Yésus Kristus.[1][2] Ing salebetipun buku-buku ingkang dipunginakaken tiyang-tiyang Kristen nalika abad kaping 2, nami Santa Anna sampun kawentar.[2] Miturut tradhisi salebetipun palakramanipun kaliyan Santo Yoakhim, awalipun kekalihipun boten énggal kagungan putra.[1][2] Kekalihipun teras sembayang dhumateng Gusti supados saged kagungan putra.[1][2] Santa Anna janji menawi kekalihipun pikantuk putra, mila putra puniku badhé dipunpisungsungaken dhumateng Gusti.[1][2] Pngkasanipun Gusti njawab panyuwunan Santa Anna lan garwanipun, saéngga kekalihipun pikantuk putri ingkang dipunparingi asma Maria.[1][2] Ing tembé wingking Maria bakal ngandhut Yésus Kristus.[2]

Santa Anna lan Santo Yoakhim gesang ing Palestina.[2] Perkawis kepripun kagesangan sabendintenipun kekalihipun, boten dipunkawruhi kanthi pesthi.[2] Santa Anna dipunurmati minangka pangreksa kaum ibu.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (id)Bernadette McCarver Snyder. 2001. 115 Kisah Santo-Santa yang Mengasyikkan. Yogyakarta: Kanisius. Hal. 19-20.
  2. ^ a b c d e f g h i j A. Heuken. 1985. Ensiklopedi Orang Kudus. Jakarta: Yayasan Cipta Loka Caraka. Hal. 58.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anna&oldid=1060808"