André Laugier

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
André Laugier.

André Laugier (Lisieux, lair tanggal 1 Agustus 1770 Paris, séda tanggal 19 April 1832) inggih punika ahli kimia sarta mineralogi saking Prancis.

Panjenenganipun sekolah wonten ing Paris sarta dipuntepangaken kaliyan laboratorium kimia déning Antoine-François Fourcroy (1755-1809), adek sepupunipun.

Panjenenganipun nggabung kaliyan bala revolusioner nalika taun 1792, kampanye enem sasi laminipun. Sasampunipun kondur panjenenganipun dipundhapuk dados penanggung jawab lonceng gréja wewengkon kulon Perancis.