Anas Ma'ruf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Anas Mayulis Ma'ruf utawa Anas Ma'ruf (lair ing Bukittinggi, Sumatra Kulon, 27 Oktober 1922 - surud 24 Agustus 1980) ya iku sastrawan lan panjarwa Indonésia.[1] Jeneng samarané Lela Astra A.M.[1] Karya-karyané akèh kang ditulis ana ing kalawarta, kaya ta Amir Khusro lan Moh. Iqbal ing Madjalah Nasional taun 1951 lan Mundur teratur ing Ipphos Report taun 1950.[2] Saliyané nulis, dhèwèké uga njarwakaké marang basa Indonésia karya-karya sastra dunya, kaya ta Gitanjali karya Rabindranath Tagore, Komedi Manusia karya William Saroyan, Mutiara karya John Steinback, lan Negeri Salju karya Yasunari Kawabata.[3] Dhèwèké minangka panjarwa wiwit taun 1943.[3]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b Rustapa 1997, k. 240.
  2. Rustapa 1997, k. 245.
  3. a b Rustapa 1997, k. 241.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Rustapa, Anita K. (1997). Antologi Biografi Pengarang Sastra Indonesia 1920-1950. Jakarta: Depeartemen Pendidikan dan Kebudayaan. ISBN 9794597963 Priksa gandra |isbn= (pitulung).