American Sniper

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
American Sniper
250px
Poster film American Sniper
DisutradaraniClint Eastwood
DiprodhuseriBradley Cooper
Clint Eastwood
Andrew Lazar
Robert Lorenz
Peter Morgan
DiskénariyoniJason Hall
AdhedhasarAmerican Sniper
déning Chris Kyle, Scott McEwen dan Jim DeFelice
DibintangiBradley Cooper
Sienna Miller
SinématografiTom Stern
Dibesut déningJoel Cox
Gary D. Roach
Perusahaan
prodhuksi
Village Roadshow Pictures
Mad Chance Productions
22nd & Indiana Pictures
Malpaso Productions
Dibabar déningWarner Bros. Pictures
Tanggal metu
  • Novèmber 11, 2014 (2014-11-11) (Festival Lembaga Film Amerika)
  • Dhésèmber 25, 2014 (2014-12-25) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Januari 16, 2015 (2015-01-16) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
132 menit[1][2]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$58.8 juta[3][4]
Kalarisan$547,426,372[5]

American Sniper nggih punika filem drama biografi yuda Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2014. Filem punika dipunarahaken déning Clint Eastwood kanthi juru damel Bradley Cooper, Clint Eastwood, Andrew Lazar, Robert Lorenz lan Peter Morgan. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Jason Hall adhedhasar saking buku American Sniper anggitanipun Chris Kyle, Scott McEwen lan Jim DeFelice. Wondéné juru paraga ingkang kadhapuk maragani film punika antawisipun Bradley Cooper lan Sienna Miller.

Filem American Sniper dipungiyaraken kaping pisan nalika adicara pahargyan Festival Lembaga Film Amerika ing surya 11 November 2014[6] lajeng dipunbabar winatesan kagem pamirsa ing surya 25 Desember 2014 lan 16 Januari 2015 kagem sagung pamirsa.[7] American pikantuk pangalembana saking para juru kritik film.

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Bradley Cooper minangka Chris Kyle[8]
  • Sienna Miller minangka Taya Renae Kyle[9]
  • Max Charles minangka Colton Kyle
  • Luke Grimes minangka Marc Alan Lee[10]
  • Kyle Gallner minangka Goat-Winston[11]
  • Sam Jaeger minangka Kapten Martens[12]
  • Jake McDorman minangka Ryan "Biggles" Job[13]
  • Cory Hardrict minangka Dandridge / D[14]
  • Navid Negahban minangka Sheikh Al-Obodi[15]
  • Eric Close minangka agen DIA Snead[15]
  • Eric Ladin minangka Squirrel[15]
  • Rey Gallegos minangka Tony[15]
  • Kevin Lacz minangka Dauber[16]
  • Brian Hallisay minangka Kapten Gillespie
  • Ben Reed minangka Wayne Kyle
  • Elise Robertson minangka Debby Kyle
  • Keir O'Donnell minangka Jeff Kyle
  • Marnette Patterson minangka Sarah
  • Leonard Roberts minangka instruktor Rolle
  • Sammy Sheik minangka Mustafa
  • Mido Hamada minangka The Butcher

Pangandikanipun juru kritik[besut | besut sumber]

Filem American Sniper pikantuk pangalembana saking para juru kritik. Adhedhasar saking Rotten Tomatoes, filem pikantuk pangalem dumugi 72%, saking 266 pambiji, kanthi rata-rata 6.9/10.[17] Wondéné Metacritic ngedalaken pratelan, filem pikantuk 72 saking 100, adhedhasar saking 48 juru kritik, ingkang negesaken bilih filem punika saé.[18] Sawetawis miturut CinemaScore, filem pikantuk biji "A+" saking para pamirsa ing antawisipun biji A+ dumugi F.[19]

Box office[besut | besut sumber]

Filem American Sniper ngempalaken arta dumugi 350,126,372 ing Amérika Ler lan $197,300,000 saking negari sanèsipun. Wondéné gunggung arta ingkang makempal dumugi $547,426,372, nglangkungi arta ingkang dipundalaken kagem ndamel filem, nggih punika $58.8 juta.[5]

Ing pamirsan pungkasan peken winatesan, filem pikantuk $633,456, dumunung wonten ing urutan kaping 22 box office. Nanging, ing pungkasan peken mboten winatesan, ngempalaken $89,269,066, ngancik nginggil piyambak wonten box office.[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "AMERICAN SNIPER (15)". British Board of Film Classification. December 15, 2014. Dijupuk December 15, 2014. 
  2. "American Sniper". Ontario Film Review Board. Dijupuk February 4, 2015. 
  3. Ben Block, Alex (January 2, 2015). "The Making of 'American Sniper': How an Unlikely Friendship Kickstarted the Clint Eastwood Film". The Hollywood Reporter. Dijupuk January 5, 2015. a slender $60 million 
  4. Lang, Brent (January 14, 2015). "Box Office: 'American Sniper' Aims for Biggest Weekend of Clint Eastwood's Career". Variety. Dijupuk January 15, 2015. 
  5. a b c "American Sniper (2014)". Box Office Mojo. IMDB. Dijupuk February 21, 2015. 
  6. McNary, Dave (November 10, 2014). "'American Sniper' to Premiere at AFI Fest Tuesday Night". Variety. Dijupuk November 15, 2017. 
  7. Locker, Melissa (March 8, 2015). "American Sniper Is Now The Biggest Box Office Release of 2014". Vanity Fair. Dijupuk November 15, 2017. 
  8. "Bradley Cooper Sets Up Navy SEAL Pic 'American Sniper' at Warner Bros. (Exclusive)". The Hollywood Reporter. 2012-05-24. Dijupuk 2014-04-13. 
  9. "Sienna Miller Joins 'American Sniper' With Bradley Cooper - /Film". Slashfilm.com. 2014-03-14. Dijupuk 2014-04-13. 
  10. "‘Fifty Shades of Grey’ Actor to Co-star With Bradley Cooper in ‘American Sniper’ (EXCLUSIVE)". Variety. 2014-03-25. Dijupuk 2014-04-13. 
  11. "'Dear White People' Star Kyle Gallner Joins Bradley Cooper in 'American Sniper' (Exclusive)". TheWrap. 2014-03-26. Dijupuk 2014-04-13. 
  12. "Sam Jaeger Enlists For 'American Sniper'; Jon Tenney Joins 'The Best Of Me'". Deadline.com. Dijupuk 2014-04-13. 
  13. "'Greek' Star Jake McDorman, Real Navy SEALs Join Bradley Cooper's 'American Sniper' (Exclusive)". TheWrap. 2014-03-20. Dijupuk 2014-04-13. 
  14. "Daniel Bernhardt Joins 'Term Life'; 'American Sniper' Adds Cory Hardrict". Deadline.com. Dijupuk 2014-04-13. 
  15. a b c d "4 Join Clint Eastwood's 'American Sniper'". Deadline.com. Dijupuk 2014-04-13. 
  16. Hedelt, Rob (2014-04-23). "King George: Ex-SEAL helping keep film on target; The News Desk". News.fredericksburg.com. Diarsip saka sing asli ing 2014-04-26. Dijupuk 2014-04-25. 
  17. "American Sniper (2014)". Rotten Tomatoes. Dijupuk November 15, 2017. 
  18. "American Sniper reviews". Metacritic. Dijupuk November 15, 2017. 
  19. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]