Alpaka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Alpaka yaiku mamalia saka Amérika Kidul sing méh padha karo llama . Alpaca luwih cilik tinimbang llama, lan alpaka ora digunakaké kanggo kéwan transportasi, nanging kéwan kang dijupuk wuluné. Serat Alpaca digunakakè kanggo nggawé barang rajutan lan dijahit, kayata wulu wedhus .

Alpaka putih

Alpaka umumé ditémokaké ing sisih lor Argèntina, saka kulawarga Camelidae . Alpaka suketan kanggo angonan ing Pagunungan Andes ing Ekuador, kidul Peru, lor Bolivia, lan sisih lor Chili kanthi dhuwuré 3500-5000 m saka ndhuwur segara. [1]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Harvesting of textile animal fibres". UN Food and Agriculture Organization. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]