Alberto Fujimori

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Alberto Fujimori

Mangsa Kalenggahan
28 Juli 1990 – 26 November 2000
Pangageng sadurungé Alan García
Pengganti Valentín Paniagua Corazao

Lair 28 Juli 1938 (umur 77)
Lima, Peru
Partai pulitik Cambio 90 (1990-1999)
Peru 2000 (2000)
Si Cumple (2006)
Parté Rakyat Baru (2007)
Pasangan Susana Higuchi (cerai)
Satomi Kataoka

Alberto Ken'ya Fujimori (アルベルト・ケンヤ・フジモリ Aruberuto Ken'ya Fujimori, dipunlairaken ing Lima, Peru, 28 Juli 1938; umur 77 taun) iku Présidhèn Peru sing mengku jabatan wiwit tanggal 28 Juli 1990 nganti 17 November 2000. Fujimori iku wong katelu saka katurunan Asia Wétan sing dadi kepala nagara sawijining nagara Amérika Kidul. Sing sepisanan ya iku Arthur Chung (1970-1980; dadi Presiden Guyana, Arthur Chung ora nduwèni otoritas eksekutif) ing Guyana lan kaloro Dr. Henk Chin A Sen (1980-1981) ing Suriname.

Cathetan[sunting | besut sumber]

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Didhisiki déning:
Alan García
Présidhèn Peru
Juli 1990 – April 1992
Diganti déning:
Valentín Paniagua
Didhisiki déning:
Alan García
Présidhèn Pamaréntah Darurat dan Rekonstruksi Nasional
April 1992 – Juli 1995
Diganti déning:
Valentín Paniagua
Didhisiki déning:
Alan García
Présidhèn Peru
Juli 1995 – November 2000
Diganti déning:
Valentín Paniagua
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alberto_Fujimori&oldid=1054601"