Alan Walker (prodhuser musik)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alan Walker
Alan Walker.jpg
Walker ing sawijining wawancara ana ing Jerman
Pratélan latar wuri
Jeneng lairAlan Olav Walker
Paraban
  • DJ Walkzz
  • Walkzz
Lair (1997-08-24) 24 Agustus 1997 (umur 22)[1]
Northampton, Inggris
SakaBergen, Norwégia
Génre
Pakaryan
Piranti
Mangsa akarya2012–saiki
Labèl
Sana jaringanalanwalker.no
Bangsa
Warga nagaraNorwégia
Karajan Manunggal

Alan Olav Walker (lair 24 Agustus 1997), biyèn dikenal minangka DJ Walkzz, ya iku prodhuser rekaman lan DJ Nurwègen.

Alan Walker moncèr kala taun 2015 liwat lagu "Faded", kang nampa sèrtifikasi platinum ing 10 nagara sing béda-béda. Dhèwèké ana ing urutan ka-55 ing dhaftar DJ Mag's Top 100 DJs taun 2016.[2]

Awal uripé[besut | besut sumber]

Walker ya iku putra saka Hilde Omdal Walker asal Norwégia lan Filipus Alan Walker asal Inggris.[3] Awit lair, Alan éntuk loro kewarganegaraan saka wong tuwané. Kala umur rong taun, dhèwèké pindhah ing Bergen, Nurwègen karo wong tuwané lan sadulur-seduluré.[4] Walker duwé loro sadulur kandhung, mbakyuné jenengé Camilla Bungah Walker, lair ing Inggris, lan adhiné, Andreas Walker, lair ing Norwégia sawisé kulawarga pindhah menyang Inggris.[5]

Urip ing jaman digital, Alan Walker duwé minat ing komputer, kaya pemrograman lan desain grafis. Dhèwèké ora duwé latar wuri ing bab musik; nanging, dhèwèké sinau saka vidio tutorial ing YouTube adhèdhasar prodhuksi musik.[6]

Kariré[besut | besut sumber]

2012-2015[besut | besut sumber]

Debut ing NoCopyrightSounds[besut | besut sumber]

Ing 2012, Walker iki ngrungokaké lagu déning David Whistle (biyèn dikenal minangka DJ Ness), lan njajal sinau saka sawijining DJ Itali saperlu mangertèni carané nggawé karya musik. Dhèwèké iki kainspirasi déning prodhuser EDM K-391 lan Ahrix, lan uga kaprabawani déning sawenèh komposer filem kaya Hans Zimmer lan Steve Jablonsky.[7] Panjenenganipun miwiti kabèh musik ing lèptop karo FL Studio. Ing juli 2012, kanthi bantuan lan saran online saka penggemaré, Walker wiwit ngeludi kariré ing bab prodhuksi musik lan alon-alon wiwit ngunggah musik marang YouTube lan SoundCloud.

Walker mbabar "Fade" ing 17 Agustus 2014.[8]  Lagu iki moncèr sawisé dibabar ulang liwat labèl rékaman kondhang NoCopyrightSounds ing 19 Novèmber.[9] Walker nyatakaké yèn trèk iki éntuk inspirasi saka K-391 lan Ahrix, kang lagu-laguné uga kababr sangisoré labèl rekaman sing padha. Trèk iki wis ditonton ing YouTube punjul ping 270 yuta,[10] ping 65 yuta diputer ing Spotify,[11] lan ping 20 yuta diputer ing SoundCloud.[12] "Faded" dadi trèk sing paling moncèr ing saluran mau, lan akèh digunakaké déning para YouTubers ing vidio. Banjur Walker mbabar trèk "Spectre" lan "Pasukan" ing taun 2015.

Lagu "Faded"[besut | besut sumber]

Walker dikontrak karo MER Musikk ing Sony Music Swedia lan lagu sabanjuré, "Faded", iku sawijining vèrsi kanthi swara vokal saka "Fade". Faded dirilis ing tanggal 3 Dhèsèmber lan dibarengi penyanyi pop Iselin Solheim.[13] Lagu Faded dadi lagu sing paling moncèr ing Ostenrik, Jerman, Switserlan, lan Swèdhèn, ing urutan iTunes ing 32 nagara, uga ana ing salah sawijining urutan 10 lagu paling ndhuwur ing Spotify ing saindhenging donya. Vidio musiké lagu iki ing YouTube wis ditonton ping 1.3 milyar lan disenengi 7.9 yuta wong,[14] manggon ing antaraning urutan 20 vidio paling ndhuwur sing paling disenengi ing Youtube. Lagu iki diputer ing Spotify punjul ping 700 yuta,[15] lan lagu iku uga kalebu salah sawijining lagu ing urutuan 10 lagu paling akèh digolèki ing Shazam taun 2016.[16] 

Gambar umum[besut | besut sumber]

Walker kondhang minangka "DJ Walkzz". Amarga dhèwèké wis dadi péranganing akèh kelompok prodhuksi sing béda-béda, dhèwèké banjur dikenal kanthi jejuluk "Walkzz". Logo aksara "A" lan "W", inisial saka jenengé iki dirancang déning Walker dhéwé ing taun 2013.[17] Walker uga nggunakaké hoodie lan topèng mèmper konsèp saka Black bloc ing panggung.[18]

Tur[besut | besut sumber]

Utama
  • Walker Tour (2016-2017)[19]
Ndhukung

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Buchanan, John. "Billboard: Alan Walker biography". billboard.com (ing basa Inggris). Billboard. Dijupuk 2017-04-07. Source clearly says his birth month is August, as he also states on his personal Facebook page. 
  2. "Top 100 DJs 2016 | DJMag.com". djmag.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-01-21. 
  3. "Alan Walker AS-Nesttun-Roller og kunngjøringer". www.proff.no. 
  4. "Alan Walker droppar maska". NRK. 9 November 2016. 
  5. "Private Family Tree". www.geni.com. 
  6. "Alan Walker-Q&A #1". YouTube. 12 August 2016. 
  7. Alan Walker (2016-02-10), Alan Walker-Interview #1 (Behind The Scenes), dijupuk 2017-02-02 
  8. Alan Walker-Fade 
  9. Alan Walker-Fade [NCS Release] 
  10. "Alan Walker-Fade". YouTube. Dijupuk 12 July 2017. 
  11. "Fade-Alan Walker". Spotify. Dijupuk 17 January 2017. 
  12. "Alan Walker-Fade [NCS Release]". SoundCloud. Dijupuk 17 January 2017. 
  13. "Best Songs We Heard This Week: Jeremih, The 1975, Alan Walker + More". 
  14. "Alan Walker-Faded". YouTube. Dijupuk 29 March 2017. 
  15. "Faded-Alan Walker". Spotify. Dijupuk 10 December 2016. 
  16. Blake, Emily. "Alan Walker, the 18-year-old behind that 'Faded' song, tells us what's next". 
  17. "10 Things You Should Know About Alan Walker". Myspace. Dijupuk 2017-02-07. 
  18. NRK. "Norges nye stjerne Alan Walker om suksessen: – Magisk". 
  19. Studio, Defy. "The Walker Tour". Alan Walker. 
  20. "Alan Walker varmer opp for Rihanna". 
  21. "Alan Walker to join Justin Bieber on India Tour". 
  22. Andrew Rafter (9 June 2017). "Martin Garrix Reveals Full Line-Up For Thursdays At Ushuaïa In Ibiza". DJ Mag. Dijupuk 13 June 2017.