Aktuator

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Salaah sawijining Aktuator

Aktuator ya iku perangkat Elektromekanik sing ngasilké daya obahan. isa digawé saka sistem Motor Listrik (motor DC (Permanent Magnet, Brushless, Shunt lan (Series), Motor DC Servo, Motor DC Stepper, Ultrasonic Motor, Linear Motor, Motor Torsi, Solenoida), Sistem Pneumatik (perangkat kompresi saka angin utawa gas Nitrogen, lan perangkat Hidrolik. Kanggo mundhakaké tenaga mèkanik aktuator utawa torsi obahan isa dipasangké sistem Gearbox, isa nganggo sistem direct-gear (sistem lèmpèng, sistem worm-gear, planetary gear lan liyané), sprochet-chain (gir-rante, gir-belt, utawa sistem wire-roller, lan sapanunggalané). Aktuator isa dikon ngelakoaké hal tartamtu saka kontroler lan Kapinteran Gawéan saka prosèssor. contonè samisal ana robot sing ngatut garis werna, yèn ana werna tertentu sensor robot iku ngèki informasi kanggo kontroller lajeng kontroller ngongkon aktuator ngatut garis werna sing dikarepaké.

Perspèktif saka perspèktif kontrol[besut | besut sumber]

  • Pintu kendali sistem
  • panggubah sinyal listrik dadi besaran mèkanik
  • Batasan aktuator riil: Sinyal kemudi cilik, saturasi.

Fungsi[besut | besut sumber]

  • ngasilaken obahan
  • obahan rotasi lan translasi
  • Mayoritas aktuator iku ya iku berbasis motor (rotor)
  • obahan biasanè ngebulet
  • Aktuator riil cenderung non-liniér

Jinising tenaga penggerak kanggo Aktuator[besut | besut sumber]

Electric-turn bageyan aktuator jroning katup kupu-kupu.

Aktuator tenaga Èlektris[besut | besut sumber]

  1. Motor DC Magnet Permanen
  2. Motor DC Stepper
  3. Motor DC Brushless
  4. Motor DC Servo
  5. Motor DC Direer Drive

Efisiensi Thermodinamika[besut | besut sumber]

Efisiènsi ing standar aktuator iki standar piranti kanggo kalkulasi utawa mengèstimasi kegunaan saka mekanisme panggubah. Satuan iku dimènsiné luwih cilik tinimbang 1 kanggo mengèksprèsikan faktor konvèksi ènergi. Kanggo penjelasan luwih apik ndelok waè Efisiensi Thermodinamika. rumus utawa persamaané:

Uga ndelok[besut | besut sumber]

Cathethan sikil[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aktuator&oldid=1081975"