Motor DC Stepper

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
sistem kerjane Motor DC Stepper

Asrining Prinsip Kerjane motor DC Stepper iki rada padha kaliyan Motor DC Magnet Permanen, ya iku nangiakake medan magnet kanggo ngentuki gaya tarik utawa gaya adu kanggo ngunakake catu tegangan DC ing lilitan/kumparane. Bedane ya iku nalika DC motor nggunakaké gaya adu kanggo "menolak' utawa ngedorong "fisik kutub magnet' sing dikasilke, mara ing Motor DC Stepper, justru nggunakaké gaya tarik kanggo narik "fisik kutub magnet sing padhu" nganti cedhak ing posisi kutub magnet sing kasil saka Kumparan.