Kumparan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kumparan ing transformator
Kumparan minangka komponèn listrik
Simbul skématis kumparan

Kumparan iku komponèn listrik sing dumadi saka kabel utawa kawat sing diblebet utawa digulung. Kawat utawa kabel iki biasané digawé saka tembaga. Banjur kawat iki biasané diblebetaké saubengé inti sing kerepé magnèt. Rong kumparan magnèt sing digabung diarani transformator.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kumparan&oldid=1045144"