Kumparan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kumparan ing transformator
Kumparan minangka komponèn listrik
Simbul skématis kumparan

Kumparan iku sawijining komponèn listrik sing dumadi saka kabel utawa kawat sing diblebet utawa digulung. Kawat utawa kabel iki biasané digawé saka tembaga. Banjur kawat iki biasané diblebetaké saubengé inti sing kerepé magnèt. Rong kumparan magnèt sing digabung diarani transformator.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kumparan&oldid=944459"