Agwi-jjim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Agwi-jjim
Agujjim.jpg
Buku masakan: Agwi-jjim  Médhia: Agwi-jjim

Agwi-jrim ( Hangul아귀찜 ) utawa agu-jrim ( Hangul아구찜 ) yaiku sajian jim Korea sing digawe karo angler black black, iwak sing dikenal kanthi jeneng agwi ing basa Korea. Jeneng sajian biasane diterjemahake minangka "angler pedhes sing dikepang".

Iki dibumbui nganggo bubuk mrica cabai panas, doenjang, ganjang ( kecap ), bawang putih cincang, lan daun bawang sing dicincang supaya pedhes lan panas. Nanging, bahan-bahan liyane kayata kongnamul (kecambah kecambah), mideodeok (미더덕, Styela clava ), lan minari (미나리, dropwort banyu ) uga nduweni peranan penting kanggo menehi agujjim rasa seger lan wangi. [1] [2] Iwak kasebut minangka sumber protein sing apik banget lan rasane enak uga tekstur kenyel sing enak.

[3]

Bokkeumbap digawe saka saos agujjim

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Chosun Ilbo2
  2. Kim Jihee (김지희) (2007-02-05). "Agujjim street at Odong-dong, Masan(마산 오동동 아구찜 골목)" (ing basa Korea). Dailian News. Diarsip saka sing asli ing 2008-06-07. Dibukak ing 2008-05-30.
  3. Cho Jae-eun (March 15, 2007). "A tasty way to say goodbye to winter". JoongAng Ilbo. Dibukak ing 2008-05-30.