Ada Apa Dengan Pocong?

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ada Apa Dengan Pocong?
AAD pocong.jpg
Poster filem
DisutradaraniChiska Doppert
DiprodhuseriFirman Bintang
Ditulis déningUle Sulaeman
DibintangiZacky Zimah
Joanna Alexandra
Bolot
Mpok Atiek
Dallas Pratama
Raymond
Dibabar déningMitra Pictures
Co Bic Production
Tanggal metu
23 Juni 2011
NagaraIndonesia

Ada Apa dengan Pocong? ya iku filem horor/komedi Indonésia kang dirilis tanggal 23 Juni 2011 disutradarani Chiska Doppert dibintangi Zacky Zimah lan Joanna Alexandra.[1]

  • Prodhusèr: Firman Bintang[1]
  • Sutradara: Chiska Doppert[1]
  • Penulis: TB Ule Sulaeman[1]
  • Ingkang maragani: Zaky Zimah, Joanna Alexandra, Dallas Pratama, Remon Kruligh, Tasha Said, Jerry Likumahwa, Monique Henry[1][2]

Kanca-kancané, kaya ta Hary, Boy lan Tedi uga ngrasakaké apa kang dirasakaké déning Wawan, Tedi lan Hary malah nganti ketabrak montor nalika mlayu wedi digudag pocong mula kudu dirawat ning rumah sakit.[1] Esuké, Hary lan Wawan nekani dhukun sekti kanggo njaluk tulung.[1] Jebul, keris kang diwènèhaké marang wong loro mau kang olèh saka dukun iku ora agawé pocong mandheg anggoné nggudag.[1]

Kacilakan kang kadadéan maring Tedi lan Hary, agawé Wawan lan Boy tambah wedi.[1] Wong iku mau ora bisa ngindar saka dhendham pocong.[1] Wengi sesuké, gilirané Wawan kang ditabrak montor amarga digudag pocong.[1] Boy uga glagepan, mula dhèwèké ngakoni salah marang kanca sakosé, Ririn lan Mirna.[1] Hary karo kanca-kancané kabèh ora sengaja matèni kanya kang jenengé Lastri.[1]

Sawijining wengi, Wawan gawé skenario kanggo njodohaké Hary karo Lastri, kancané ning kampus.[1] Wawan karo Boy ngajak Lastri mèlu bali numpak montoré Wawan.[1] Ning tengah dalan mobilé Wawan mogok, iku namung gawéan saka Wawan lan kanca-kancané baé.[1] Wawan nawakaké marang Lastri bali bareng karo Hary waé.[1] dhèwèké malah njamin Lastri bakal slamet bareng karo Hary, amarga Hary kanca cedhaké.[1] Kamangka, maksud Wawan ngongkon ngono iku supaya Lastri bisa cedhak karo Hary.[1] Lastri ngerti gelagat mau.[1] Dhèwèké ngrasa ora trima dinganakaké déning Wawan.[1] Lastri nesu, nuli lunga ninggal Wawan karo kanca-kancané.[1]

Wawan nggudag Lastri, lan Lastri nyepetaké mlakuné.[1] Ora sengaja sikilé Lastri nyandhung watu lan tiba ning kono lan tiwas.[1] Ning kana Wawan lan kanca-kancané padha ribut lan nyalah-nyalahaké Bengi iku Wawan lan kancakancané iku nympen mayité Lastri ning gudang.[1] Amarga wedi mayité bakal mambu lan bisa anggawe wong liya ngerti, ngesuké Wawan lan kanca-kancané mutusaké kanggo ngubur mayité nganggo kain kafan lan dikuburaké kanthi apik ning karangan.[1] Mayité Lastri dadi penasaran, lan pocong akiré ngejar-ngejar wong-wong mau.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa film Ada Apa Dengan Pocong dipununduh tanggal 28 Agustus 2011
  2. Ada Apa Dengan Pocong dipununduh tanggal 28 Agustus 2011