Ada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ada
Ada (food).jpg
Jeneng liyanéEla Ada
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaKerala
Woworan pokokRice flour, sugar or jaggery, grated coconut
Buku masakan: Ada  Médhia: Ada

Ada utawa Ela Ada, [1] minangka salah sawijining olahan tradisional panganan khas Kerala sing legi lan tradisional India, kalebu bungkus beras sing dibungkus ing adonan sing digawe saka glepung beras, kanthi isian manis, dikukus ing godhong gedhang lan dadi cemilan sore utawa minangka sarapan . Bisa dideleng uga ing bagean Tamil Nadu uga. Kelapa parut lan glepung beras minangka rong bahan utama. Yaiku cemilan sing digawe saka glepung beras mentah, gula utawa jaggery lan klapa parut. Biasane disiapake ing Onam . [2] Poovada disiapake ing pucuk godhong plantain nalika Nivesyam [3] kanggo Onam, mlebu ing kana, kanthi isi klapa, taburan Thumbapoo (kembang putih Leucas aspera ), [4]  nggawe luwih apik. [5]  ] Kadhangkala gedhang uga ditambahake ing filing yaiku isi klapa-jaggery-banana. Spada Ottada minangka sarapan unik kanthi maida lan tepung beras minangka bahan utama. Bisa uga digawe tanpa maida, nanging nggunakake tepung beras wae lan ora dikukus tinimbang dimasak ing Tava utawa geni. [6] Kadhangkala isi ing njero yaiku Chakkavaratti (Jam Nangka). [7]  ] Ada uga diwenehake minangka salah sawijining olahan Prasadam (Makanan Suci) kanggo para penganut ing kuil-kuil ing Kerala . [8]

[ sumber sing ora bisa dipercaya?[ sumber sing ora bisa dipercaya?

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "'Nadan' food fiesta". The Hindu. 2008-05-03.
  2. "Jet celebrates Onam on flight". Mathrubhumi Newspaper.
  3. "Naivedyam in India". India9.com. 2005-06-07. Dibukak ing 2012-07-24.
  4. "Thumba (Leuca Indica) -Flowers of Kerala | All about ayurveda". Keralaayurvedics.com. 2007-03-23. Dibukak ing 2012-07-24.
  5. "Healthy N Spicy...: Ada - Traditional Breakfast of kerala". Healthynspicy.blogspot.com. 2006-07-26. Dibukak ing 2012-07-24.
  6. "Ottada Recipe : A tasty snack with rice flour and coconut". Pachakam.com. Diarsip saka sing asli ing 2012-02-20. Dibukak ing 2012-07-24.
  7. sh (2007-05-25). "Dessert: Chakkavaratti(Jackfruit Jam) and Elai Adai". Thithippu.blogspot.com. Dibukak ing 2012-07-24.
  8. "Guruvayoor 'Sri Krishna' Temple". Chrmglobal.com. Dibukak ing 2012-07-24.