Abolhassan Banisadr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Abulhassan Banisadr
ابوالحسن بنی‌صدر
President of iran Abolhassan Banisadr.jpg
Presiden Banisadr pada tahun 1979 atau 1980
Presiden Iran ke-1
Linggih
4 Februari 1980 – 21 Juni 1981
MahamantriMohammad Ali Rajai
Pemimpin TertinggiRuhollah Khomeini
Kang sawiséMohammad Ali Rajai
Menteri Luar Negeri
Linggih
12 November 1979 – 29 November 1979
MahamantriMehdi Bazargan
Kang sadurungéEbrahim Yazdi
Kang sawiséSadegh Ghotbzadeh
Menteri Keuangan
Linggih
27 Februari 1979 – 12 November 1979
MahamantriMehdi Bazargan
Kang sadurungéAli Ardalan
Kang sawiséHossein Namazi
Rerincèn dhiri
Lair (1933-03-22) 22 Maret 1933 (umur 87)
Hamedan,[1] Iran
Parté pulitikIndependen
Gayutan pulitik liyaMujahidin Rakyat Iran (1981-1984)
SisihanOzra Banisadr
AgamaIslam Syi'ah
Tandha tangan
Sana jaringanAbolhassan Banisadr's Persian website


Abol-hassan Banisadr ( Persia : ابوالحسن بنیصدر; lair ing Tehran, Iran, 22 Maret 1933; umur 86 taun ) minangka Présidhèn Iran pisanan wiwit Revolusi Iran 1979 lan jatoh Dinasti Pahlevi . Ing taun 1980 , dhèwèké mbentuk pamaréntahan koalisi kanggo nguwasani Iran. Masae dheweke ditandhani dening krisis marang Amerika Serikat lan serangan Irak marang Iran . Dheweke didakwakake tanggal 21 Juni 1981 dening parlemen Iran amarga gerakane nglawan para ulama, dheweke ndhelik lan pindah ing Prancis . neng Prancis, piyambakipun nerusake studi lan ngajar ing Sorbonne . Sekitar taun 1970, dheweke nulis sacara ekstensif ing bidang politik lan ekonomi. Banjur dhèwèké gabung karo Khomeini lan kondur menyang Iran tanggal 1 Februari 1979.

Rujukan[besut | besut sumber]