Mohammad Ali Rajai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mohammad-Ali Rajai
Portrait of Mohammad-Ali Rajai.jpg
Mohammad-Ali Rajai pada tahun 1980
Presiden Iran ke-2
Linggih
2 Agustus 1981 – 30 Agustus 1981
MahamantriMohammad-Javad Bahonar
Pemimpin TertinggiRuhollah Khomeini
Kang sadurungéAbolhassan Banisadr
Kang sawiséAli Khamenei
Perdana Menteri Iran
Linggih
12 Agustus 1980 – 4 Agustus 1981
PrésidhènAbolhassan Banisadr
Kang sadurungéMehdi Bazargan
Kang sawiséMohammad Javad Bahonar
Menteri Luar Negeri
Linggih
11 Maret 1981 – 15 Agustus 1981
PrésidhènAbolhassan Banisadr
MahamantriSendiri
Kang sadurungéKarim Khodapanahi
Kang sawiséMir-Hossein Mousavi
Rerincèn dhiri
Lair(1933-06-15)15 Juni 1933
Qazvin, Iran
Pati30 Agustus 1981(1981-08-30) (umur 48)
Teheran, Iran
Parté pulitikPartai Republik Islam
SisihanAteghe Sediqi (1958–1981)
AgamaIslam Syi'ah

Mohammad Ali Rajai (محمد علی رجائی in Persian ), lair ing Ghazvin, Iran, 15 Juni 1933 – pati ing Teheran, Iran, 30 Agustus 1981 ing yuswa 48 taun ) kapilih minangka kaloro jabatan Presiden Iran sawisé dadi Perdana Menteri ing pamaréntahan Abolhassan Banisadr . Panjenengané uga dadi Menteri Luar Negeri Iran kanggo limang minggu 11 Maret 1981 - 15 Agustus 1981 , banjur ninggalake posisi Perdana Menteri. Piyambakipun pikantuk gelar sarjana saking Tarbiat Moallem University nalika taun 1959.[1]. Piyambakipun minangka pendukung kuat Revolusi Iran lan minangka pamimpin gerakan kangge mbersihaken universitas wonten pengaruh Kulon, ingkang salajengipun dipunwastani Revolusi Kebudayaan . Sawise dadi presiden rong minggu, dheweke tiwas bebarengan karo Mohammad Javad Bahonar lan sawatara anggota pemerintahane. Dheweke dadi Presiden Iran 14 dina. Salajengipun, piyambakipun wiwit nampik program-program individu ing Iran sadhuwure umur 70 taun.

Rujukan[besut | besut sumber]