A Simple Favor (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
A Simple Favor
Gambar:A Simple Favor.png
Theatrical release poster
DisutradaraniPaul Feig
Diprodhuseri
  • Paul Feig
  • Jessie Henderson
DiskénariyoniJessica Sharzer
AdhedhasarA Simple Favor
déning Darcey Bell
Dibintangi
DimusikiTheodore Shapiro
SinématografiJohn Schwartzman
Dibesut déningBrent White
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningLionsgate
Tanggal metu
Cithakan:Filmdate
Suwéné
117 minutes[1]
NagaraUnited States
BasaInggris
Rantaman$20 million[2]
Kalarisan$97.6 million[3]

A simple favor punika filem taun 2018 saka Amérika kang kalebu filem komedi ireng misteri filem thriller katuntun dening Paul Feig saka screenplay dening Jessica Sharzer, adhedhasar nalika 2017 novel saka jeneng sing padha dening Darcey Bell. Lintang filem kasebut, Anna Kendrick, Blaké Lively, Henry Golding, Andrew Rannells, Linda Cardellini, Rupert Friend, lan Jean Smart lan ngetutaké vlogger kutha cilik sing nyoba nyelidhiki kanca kang paling apik lan misterius.

A simple Favor dibabaraké ing nagara Amerika Serikat tanggal 14 September 2018, dening Lionsgate . filem kasebut entuk ulasan positif saka para kritikus, kanthi pujian babagan plot lan penampilan Kendrick lan Lively lan minangka sukses box office, ngunggulaké $ 97 yuta ing saindenging jagad kanthi anggaran $ 20 yuta.

Dalan Crita[besut | besut sumber]

Stephanie Smothers ( Anna Kendrick ) yaiku ibu tunggal kang randha sing nglakokaké vlog kanthi kagunan lan resep olah-olahan. Emily Nelson ( Blaké Lively ) minangka direktur PR kanggo perusahaan busana lan putrané kang jenengé Nicky sekolah ana ing sekolah dhasar padha karo putrane Stephanie Miles. Emily lan Stephanie dadi kanca sing paling apik, nyusun tanggal dolanan kanggo anaké. Swara martinis, dhéwéké ijolan karo pratelan, ing ngendi Stephanie ngakoni manawa isih remaja, dhéwéké nggawé paseduluran karo seduluré setengah Chris. Emily stress amarga kekurangan bandha karo bojone, profesor Inggris Sean Townsend ( Henry Golding ), lan kahanan sing mlarat.

Emily duwe krisis kerja lan njaluk Stephanie kanggo momong Nicky nalika Sean ana ing London sing nekani ibune sing lara. Sawise rong dina Emily ora bali panggilan dhéwéké, Stephanie nyelehaké piranti saka Emily, Dennis Nylon, lan dhéwéké kandha yen dhéwéké ana ing Miami. Stephanie nelpon Sean sing nelpon polisi. Emily wis ujar karo Stephanie lan Sean manawa dhéwéké sengit kanggo njupuk gambar, ndadékaké Stephanie nyelinep menyang papan kerja Emily lan golek foto, sing digunakaké kanggo nggawé poster wong sing ilang .

Detektif Summerville nglaporaké manawa Emily ngapusi babagan mabur menyang Miami lan dhéwéké nyewa mobil. Penggemar babagan vlog Stephanie ndeleng Emily ing Michigan lan mobil kasebut ditemokaké ing cedhak kemah musim panas, nalika polisi nemokaké dhéwéké lemut ing tlaga. Stephanie lan Sean nggawé gegayutan liwat rasa prihatin lan ngurus bocah-bocah lanang, sing dadi rasa tresnane lan Stephanie obah karo dhéwéké. Detektif Summerville banjur ngumumaké marang Stephanie yen Emily ngalami karusakan ati sing abot, heroin sing akéh banget ing awaké lan Sean bubar ngetrapaké kabijakan asuransi jiwa sing ana $ 4 yuta ing Emily.

Emily, urip lan ndhelik, ngirim serat marang Stephanie menawa dhéwéké ngenyek babagan Chris karo dhéwéké, nyebabaké Stephanie kelingan kepiye bojone, Davis, curiga hubungane karo sedulur lanang papat lan takon karo sedulur-sedulur Miles. dhéwéké ngadhepi Chris sajrone numpak mobil, nyebabaké kacilakan sing mateni wong loro kalorone.

Stephanie nyelidiki jaman kepungkur Emily, ngomong karo Diana Hyland, seniman sing nggambar potret Emily. Diana ujar bocah wadon ing lukisan kasebut yaiku Claudia, muse, lan nggambaraké dhéwéké minangka artis con sing ilang. Stephanie takon babagan Michigan, lan Diana menehi informasi Stephanie sing nuntun Stephanie menyang buku tahunan sing nuduhaké manawa Emily sejatiné Hope McLanden lan dhéwéké duwe kembar sing padha karo jenenge Faith McLanden. Stephanie ketemu karo ibu kembar, Margaret, sing nerangaké manawa dhéwéké umur 16 taun, kembar kasebut nyembur menyang swiwi omah. Sementara, Emily ngagetke Sean ing cafe lan ngandhani manawa rencana dhéwéké ngumpulaké dhuwit asuransi kanggo ngrampungaké masalah finansial.

Stephanie ngupaya Emily menyang dhéwéké bisa nemoni pesen liwat pesen kritik ing vlog dhéwéké. Emily nerangaké manawa dhéwéké ngarep-arep lan kembar kasebut mateni geni kanggo mateni bapaké sing nesu. Kalorone padha mlayu lan ngrencanakaké nggabung maneh, nanging Iman ora tau tampil. Emily makarya kanggo njabat karir lan kulawarga nalika, 16 taun sabanjure, Iman hubungi dhéwéké. Iman-ketagihan Iman nyoba nyalahaké dhéwéké sajuta dolar, kanthi ngancam ngakoni babagan arson, saengga Emily lemas Iman ing tlaga. Emily ngapusi lan ngandhani Stephanie yen Sean ngrancang penipuan asuransi.

Emily murka karo katresnan Sean marang Stephanie, dene Stephanie kaget karo keprigelan Sean supaya bisa urip maneh karo Emily. Stephanie setuju mbantu Emily tampil ing umum lan nggawé pigura Sean. Sean dipenjara lan dibebasaké jaminan. Stephanie nduwe owah-owahan jantung lan nggawé debat palsu karo Sean ing ngarepe Emily kanggo nambah dhéwéké, nalika mikrofon sing ditanam polisi wis direkam. Emily prédhiksi penyalahgunaan kasebut lan wis mateni mikropon. Emily ngakoni tumindak kadurjanan, lan nyekel pasangan kasebut, dhéwéké bakal mateni lan mateni pembunuhan. dhéwéké nembak Sean ing pundhak lan dadi bedhil ing Stephanie, sing ngandhani manawa dhéwéké duwe kamera sing didhelikaké langsung-streaming kabeh acara ing vlog. Emily dicekel sawise digempur karo montor.

Tutup nutup nerangaké manawa Emily dihukum 20 taun ing pakunjaran, novel nomer loro Sean dadi pamiarsa <i id="mwNw">New York Times</i> lan dhéwéké dadi profesor sukses ing Berkeley, vlog Stephanie duwe sejuta pengikut lan diowahi dadi acara esuk, lan dhéwéké wis uga dadi detektif pribadi part-time.

Ing kiriman kridit, Emily katon ing pakunjaran lan menang game basket .

Paraga[besut | besut sumber]

Cithakan:Castlist

Prodhuksi[besut | besut sumber]

Pengembangan[besut | besut sumber]

Ing wulan Januari 2016, diumumaké yen 20 Century Fox tuku hak filem kanggo penulis novel Darcey Bell, A Simple Favor sadurunge diterbitaké buku. Crita iki dipasang meh padha karo Girl Gone lan The Girl ing Sepur . Badan Artis Kreatif nggantosi hak filem ing prajanji kasebut karo Fox. [4]

Pra produksi[besut | besut sumber]

Ing wulan Juni 2017, diumumaké manawa A simple Favor s sing sederhana bakal dijupuk saka Abad kaping 20 lan tinimbang disebaraké dening Lionsgate . Iki uga diumumaké yen filem kasebut bakal diarahaké dening Paul Feig, karo Anna Kendrick lan Blaké Lively "ing ceramah" kanggo peran timbal. [5] Tanggal 26 Juli 2017, kéndrick lan Lively dikonfirmasi, dene Henry Golding gabung karo cast minangka bojone karakter Lively. [6] Linda Cardellini diumumaké nalika diluncuraké ing peran sing durung diwartakaké ing wulan September 2017, lan Andrew Rannells, Jean Smart, lan Rupert Friend mengko ditambahaké. [7]

Panggarap filem[besut | besut sumber]

Sawijining Favor prasaja diwiwiti fotografi utama tanggal 14 Agustus 2017, ing Toronto, Ontario, Kanada. [6] filem kasebut ditembak ing aspek aspek Univisium 2.00: 1 ing kamera Panavision Millennium DXL 8K.

Pambabaran[besut | besut sumber]

filem kasebut dirilis tanggal 14 September 2018. [8]

Pemasaran[besut | besut sumber]

Tanggal 1 Mei 2018, Blaké Lively ndhelikaké kabeh gambar saka akun Instagram kanggo promosi filem kasebut. [9] Trailer teaser pisanan dirilis ing tanggal 2 Mei 2018, [10] disusul trailer trailer kapindho, sing dirilis tanggal 24 Mei [11]

Resépsi[besut | besut sumber]

Bioskop[besut | besut sumber]

A Simple Favor ngirit $ 53,5 yuta ing Amerika Serikat lan Kanada, lan $ 44,1 yuta ing wilayah liyane, kanthi reged total $ 97.6 yuta, karo anggaran produksi $ 20 yuta.

Ing Amerika Serikat lan Kanada, A Favor Favor Sederhana dibebasaké bebarengan karo White Boy Rick, Unbrokén: Path to Redemption and The Predator, lan dijangképi reged $ 12-15 yuta saka 3,102 bioskop ing akhir minggu pambukaan. [12] nggawé $ 5.9 yuta ing dina kapisan (kalebu $ 900,000 saka pratinjau wengi Kamis) lan $ 16,1 yuta ing akhir minggu, rampung kaping telu, ing mburi The Predator lan The Nun . [2] Mudhun mung 35% ing akhir minggu kaping pindho, nganti $ 10,4 yuta, pungkasane kaping pindho, ing ngarep omah sing anyar karo Clock in Its Walls . [13]

Tanggepan kritis[besut | besut sumber]

Ing situs web agregator review filem Rotten Tomat, filem kasebut duwe peringkat persetujuan 85% adhedhasar 231 ulasan, kanthi rata-rata 6,99 / 10. Kesepakatan kritis situs kasebut maca, "Twisty, twisted, lan ndhuwur mung nyenengaké, A Favor Favor nggampangaké mantra noir ibu sing apik banget kanthi penampilan sing kuat saka Anna Kendrick lan Blaké Lively." [14] Ing Metacritic, filem kasebut duwe skor rata-rata bobot 67 saka 100, adhedhasar 40 kritik, nuduhaké "umume sarujuk." [15] Pamirsa sing digawe polling dening CinemaScore menehi filem rata-rata "B +" kanthi skala A + nganti F, dene PostTrak nglaporaké para produser filem menehi 76% skor positif. [2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "A Simple Favor (15)". British Board of Film Classification. Dijupuk September 23, 2018. 
  2. a b c D'Alessandro, Anthony (September 16, 2018). "Why ‘The Predator’ Is Shorter Than ‘Predators’ At $24M & ‘White Boy Rick’ So Pale At $8M+ – Sunday Box Office". Deadline Hollywood. Dijupuk September 16, 2018. 
  3. "A Simple Favor (2018)". Box Office Mojo. Dijupuk January 26, 2019. 
  4. McNary, Dave (January 29, 2016). "Fox Developing Murder Mystery 'A Simple Favor' as Movie (EXCLUSIVE)". Variety. 
  5. Busch, Anita (June 19, 2017). "Anna Kendrick & Blake Lively in Talks To Star In 'A Simple Favor' For Paul Feig – Update". Deadline. 
  6. a b McNary, Dave (July 26, 2017). "'Crazy Rich Asians' Star Henry Golding Joins Blake Lively, Anna Kendrick's 'Simple Favor'". Variety. 
  7. Foutch, Haleigh (May 2, 2018). "'A Simple Favor' Trailer: Anna Kendrick and Blake Lively Get Wrapped up in a Mystery". Collider. Dijupuk May 18, 2018. 
  8. McClintock, Pamela (February 26, 2018). "Lionsgate's 'Robin Hood' Relocates to Thanksgiving". The Hollywood Reporter. Dijupuk May 18, 2018. 
  9. Opelka, Brenna (May 1, 2018). "Blake Lively weirdly deleted all her Instagram photos and is now exclusively following people named Emily Nelson". Business Insider. Dijupuk September 12, 2018. 
  10. Scott, Ryan (May 2, 2018). "A Simple Favor Trailer Pulls Anna Kendrick & Blake Lively Into a Mystery". MovieWeb. Dijupuk July 15, 2018. 
  11. Pendersen, Erik (May 24, 2018). "'A Simple Favor' Teaser: Anna Kendrick & Blake Lively In Thriller From Paul Feig". Deadline Hollywood. Dijupuk July 15, 2018. 
  12. Rubin, Rebeeca (September 11, 2018). "Box Office: 'The Predator' to Feast on 'A Simple Favor', 'White Boy Rick'". Variety. Dijupuk September 11, 2018. 
  13. D'Alessandro, Anthony (September 23, 2018). "‘The House With A Clock In Its Walls’ Sounding Near $27M Alarm; Counterprogramming Still In Deep Sleep". Deadline Hollywood. Dijupuk September 23, 2018. 
  14. "A Simple Favor (2018)". Rotten Tomatoes. Fandango Media. Dijupuk May 23, 2019. 
  15. "A Simple Favor reviews". Metacritic. Dijupuk December 11, 2018. 

Link njaba[besut | besut sumber]