The Nun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Nun
Gambar:TheNunPoster.jpg
Poster
Disutradarani Corin Hardy
Diprodhuseri
Diskénariyoni Gary Dauberman
Carita déning
  • James Wan
  • Gary Dauberman
Dibintangi
Dimusiki Abel Korzeniowski
Sinématografi Maxime Alexandre
Dibesut déning
  • Michel Aller
  • Ken Blackwell
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Warner Bros. Pictures
Tanggal metu
  • Sèptèmber 4, 2018 (2018-09-04) (TCL Chinese Theatre)
  • Sèptèmber 5, 2018 (2018-09-05) (Indonesia)
  • Sèptèmber 7, 2018 (2018-09-07) (Amerika Serikat)
Suwéné
96 menit
Nagara Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $22 juta[1]
Kalarisan $309,2 juta[1]

The Nun adalah nggih punika filem horor supernatural gotik saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2018. Filem punika dipunarahaken déning Corin Hardy[2] adhedhasar saking skénario anggitanipun Gary Dauberman, kapundhut saking cariyos anggitanipun Dauberman lan James Wan.[3] Filem punika sempalan saking The Conjuring 2 taun 2016, lan seri kaping gangsal wonten The Conjuring Universe. Wondéné para juru paraga ingkang kapracaya maragani filem punika antawisipun Demián Bichir, Taissa Farmiga, lan Jonas Bloquet. The Nun nyariyosaken babagan pastor lan novisiat Katolik nalika sami nemokaken wadi ingkang mboten suci ing Rumania taun 1952.

The Nun kababar ing Indonesia surya 5 September 2018 lan kagem sagung pamirsa ing Amérika Sarékat ing surya 7 September 2018, déning Warner Bros. Pictures. Filem niki sampun kasil ngempalaken arta dumugi $309,2 yuta saking pamirsanan saindhening donya, lan ugi nampeni maneka pangalembana saking para juru kritik, nanging ngih wonten ingkang mada babagan narasinipun.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "The Nun (2018)". Box Office Mojo. IMDb. Dijupuk September 9, 2018. 
  2. Collis, Clark (August 7, 2017). "James Wan gives update on The Conjuring 3". Entertainment Weekly. Dijupuk August 9, 2017. 
  3. Fleming Jr, Mike (February 2, 2017). "Corin Hardy Takes Vow To Helm 'The Nun,' New Line's 'Conjuring' Spinoff". Deadline Hollywood. Dijupuk May 3, 2017. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]