A Hologram for the King

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
A Hologram for the King
Disutradarani Tom Tykwer
Diprodhuseri Stefan Arndt
Gary Goetzman
Arcadiy Golubovich
Tom Hanks
Uwe Schott
Tim O'Hair
Ditulis déning Tom Tykwer
Adhedhasar A Hologram for the King
déning Dave Eggers
Dibintangi Tom Hanks
Tom Skerritt
Sarita Choudhury
Dimusiki Johnny Klimek
Sinématografi Frank Griebe
Dibesut déning Alexander Berner
Perusahaan
prodhuksi

X-Filme Creative Pool
Playtone
Primeridian Entertainment
Dibabar déning Lionsgate Films
Roadside Attractions
Saban Films
Nagara United States
Germany
Basa Inggris

A Hologram for the King nggih punika sesirah filem drama komèdhi Jerman-Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2015 arahan Tom Tykwer, dipunpundhut saking novel kanthi sesirah ingkang sami, anggitan Dave Eggers ingkang kababar taun 2012.[1][1] Filem punika kaparaga déning Tom Hanks, Tom Skerritt, lan Sarita Choudhury.

Cariyos[besut | besut sumber]

A Hologram for the King nyariyosaken babagan setunggalipun pengusaha saking Amérikah Sarékat ingkang cidra manah awit saking sedaya upadosipun ing dhunia usaha mboten wonten ingkang saget ngasilaken. Lajeng piyambakipun ngawontenaken pengembaran dhumateng Arab Saudi saperlu saget napakasmani kontrak proyek teknologi informasi.[1]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Prodhuksi[besut | besut sumber]

Ing surya 12 Juni 2013 Tom Tykwer kalaporaken badhe ngembangaken adhaptasi novel sesirah A Hologram for the King anggitan Dave Eggers. Tykwer badhe nyerat skenario ugi kadhapuk minangka pambesut filem kasebat. Wondéné Tom Hanks kapracaya minangka paraga utama. Prodhuksi filem punika katanggung sedaya déning Playtone, Primeridian Entertainment, lan X-Filme Creative Pool.[1] Pada 5 September 2013 Lotus Entertainment memperoleh hak secara internasional..[1] Ing surya 6 Maret 2014, Sarita Choudhury, Omar Elba, Tracey Fairaway, David Menkin, lan Tom Skerritt kawartosaken ughi badhe ndèrèk mlebet, maragani wonten filem punika.[1] Wondéné proses prodhuksi filem punika kawiwitan ing kuartal kapisan.[1] Pamundhutan gambar kalampahan ing surya 6 Maret 2014 wontn Morocco, Hurghada, Mesir, Berlin, Jerman.[1][1][1][1][1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Billington, Alex (12 June 2013). "Tom Hanks & Tom Tykwer Reteaming to Adapt a Dave Eggers Novel". firstshowing.net. Dijupuk 7 March 2014. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]