ABBA

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Logo ABBA.svg
ABBA Member.jpg
Pratélan latar wuri
Saka Stockholm, Swedia
Génre Pop
Disco
Europop
Rock
Mangsa akarya 1972–1982
Labèl Polar (Swedia)
Polydor (Jerman)
Philips
Atlantic (Amerika Serikat/Kanada)
Universal (AS)
Epic (Britania Raya)
Vogue (Perancis)
Discomate
RCA
PolyGram
Carnaby
Sunshine
Ariston/Dig It
Sing magepokan Hep Stars, Hootenanny Singers, Benny Anderssons Orkester
Sana jaringan www.abbasite.com
Tilas anggota Anni-Frid Lyngstad
Björn Ulvaeus
Benny Andersson
Agnetha Fältskog

ABBA (19721982) iku klompok musik pop saka Swédia, minangka salah siji artis paling suksès saka Skandinavia. Dumadi saka Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, lan Anni-Frid Lyngstad. Sadurungé dadi ABBA, Fältskog lan Ulvaeus wis nikah lan sabanjuré sawisé dadi siji klompok, Lyngstad lan Andersson uga banjur nikah. Nanging kaloro pasangan iki banjur pirak. ABBA iku akronim saka aksara pisanan jeneng anggota-anggotané.

Diskografi[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=ABBA&oldid=974017"