Antonius Hermanus Johannes Lovink

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka A.H.J. Lovink)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
A.H.J. Lovink

Antonius Hermanus Johannes (Tony) Lovink (Den Haag, 12 Juli 1902-Ottawa (Kanada), 27 Maret 1995), iku Panguwasa pungkasanr Walanda ing Hindhia-Walanda. Anging pangkaté iku Komisaris Dhuwur (Hoge Commissaris).

Dhèwèké ngganti L.J.M. Beel dadi wakilé pamaréntah Walanda ing Hindhia-Walanda (Hoge Vertegenwoordiger van de Kroon in Nederlands-Indië). Lovink njabat saka sasi Mèi 1949 nganti tanggal 27 December 1949, dina kadaulatan Indonesia diakoni déning Walanda.

Uga delengen[besut | besut sumber]