Antonius Hermanus Johannes Lovink

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Antonius Hermanus Johannes (Tony) Lovink (Den Haag, 12 Juli 1902 - Ottawa (Kanada), 27 Maret 1995), iku Panguwasa pungkasanr Walanda ing Hindhia-Walanda. Anging pangkaté iku Komisaris Dhuwur (Hoge Commissaris).

Dhèwèké ngganti L.J.M. Beel dadi wakilé pamaréntah Walanda ing Hindhia-Walanda (Hoge Vertegenwoordiger van de Kroon in Nederlands-Indië). Lovink njabat saka sasi Mei 1949 nganti tanggal 27 December 1949, dina kadaulatan Indonesia diakoni déning Walanda.

Uga delengen[sunting | besut sumber]