12 Years a Slave (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
12 Years a Slave
DisutradaraniSteve McQueen
DiprodhuseriBrad Pitt
Dede Gardner
Jeremy Kleiner
Bill Pohlad
Steve McQueen
Arnon Milchan
Anthony Katagas
DiskénariyoniJohn Ridley
AdhedhasarTwelve Years a Slave
déning Solomon Northup
DibintangiChiwetel Ejiofor
Michael Fassbender
Benedict Cumberbatch
Paul Dano
Paul Giamatti
Lupita Nyong'o
Sarah Paulson
Brad Pitt
Alfre Woodard
DimusikiHans Zimmer
SinématografiSean Bobbitt
Dibesut déningJoe Walker
Perusahaan
prodhuksi
Regency Enterprises
River Road Entertainment
Plan B
New Regency
Film4
Dibabar déningSearchlight Pictures
Tanggal metu
Suwéné
134 minit
NagaraAmerika Sarekat
Karajan Manunggal
BasaInggris
Rantaman$20 yuta[1]
Kalarisan$140.160.000[2]

12 Years a Slave yaiku filem drama sajarah epik Amerika Sarekat-Karajan Manunggal taun 2013 sing diadaptasi saka memoar taun 1853 berjudhul padha babagan Solomon Northup, wong negro merdika kelairan New York sing diculik ing Washington, D.C. ing taun 1841 lan didol minangka budak. Ia bekerja ing perkebunan ing praja Louisiana kanggo loro welas taun sadurunge dibebaske. Edisi kapisan memoar Northup, sing disunting dening Sue Eakin lan Joseph Logsdon ing taun 1968, sampun ditelusuri lan dipastike kaakuratane.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Probud
  2. "12 Years a Slave (2013)". Box Office Mojo. IMDb. Dibukak ing January 10, 2014.

Pranala jaba[besut | besut sumber]