Łukasz Piszczek

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Łukasz Piszczek
Łukasz Piszczek 2014.jpg
Piszczek ing Borussia Dortmund taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Łukasz Piszczek
Tanggal lair (1985-06-03) 3 Juni 1985 (umur 33)
Papan lair Czechowice-Dziedzice, Polandia
Dhuwur 1.84 m (6 ft 12 in)
Posisi main Right-back
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 26
Karir nom
1992–2001 LKS Goczałkowice-Zdrój
2001–2004 Gwarek Zabrze
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2004–2010 Hertha BSC 68 (3)
2004–2007Zagłębie Lubin (loan) 69 (14)
2010– Borussia Dortmund 187 (14)
Tim nasional
2003–2005 Polandia U19 8 (8)
2005 Polandia U21 2 (0)
2007– Polandia 59 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16:11, 15 November 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:00, 8 October 2017 (UTC)

Łukasz Piszczek (miyos 3 Juni 1985) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Polandia ingkang aslinipun saking Spanyol ingkang samenika main bal ing klub Bundesliga Jerman Borussia Dortmund lan Timnas Polandia, utaminipun dados pemain bék tengah. Piyambakipun sadèrèngipun ing Dortmund main ing klub Hertha BSC lan Zagłębie Lubin.[1]

Piyambakipun sampun nglampahi 50 pertandhingan mbéla timnas Polandia ing tingkat internasional wiwit debut ing taun 2007, lan mlebet ing regu negara kanggé Kajuwaraan UEFA.

Piszczek miwiti kariripun minangka striker. Ing taun 2001, piyambakipun nggabung ing klub Gwarek Zabrze, dipunlatih déning Vincent Soshinski, piyambakipun kacathet damel rékor ing tingkat junior ing taun 2003 menangaken kajuwaraan junior Polandia.[2] Taun 2004, piyambakipun dados panyethak gol paling kathah ing UEFA U-19 2004, kaliyan Turk Ali Öztürk.

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Łukasz Piszczek(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  2. Łukasz Piszczek: szczęście w roli głębokiego zmiennika(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)