Ènterotoksin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Vibrio cholerae bakteri pangasil enterotoksin.

Enterotoksin yaiku eksotoksin kang aktivitase menéhi pengaruh usus halus, saéngga umumé nyebabaké sekrèsi cairan sacara kakehan ing jero rongga usus, nyebabake diare lan muntah-muntah. [1] Enterotoksin diproduksi dening pirang-pirang macem bakteri, kagolong organisme panyebab keracunan panganan kayata Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Clostridium perfringens, Escherichia coli, Salmonella enteriditis , dan Vibrio cholerae. Enterotoksin kang diasilake dening V. cholerae yaiku panyebab kolera.[2] Toksin mau bakal ngaktifake enzim siklik adenilase kang ngowahi ATP dadi cAMP saengga cAMP dadi kakehan lan nyebabake ion klorida sarta bikarbonat ditokake kanthi cacah gedhe saka sel mukosa tekan jero rongga usus.[1] Iki nyebabake dehidrasi ing penderia kolera.[1] Gen kang ngodekake enterotoksin kolera ana loro yaiku ctxA dan ctxB</ref name="Madigan"/>


Delengen uga[sunting | Sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | Sunting sumber]

  1. ^ a b c {(en)Madigan MT, Martinko JM, Dunlap PV, Clark DP. 2008. Biology of Microorganisms 12th edition. San Francisco: Pearson. Hal:719-720 ISBN 0-13-196893-9
  2. ^ (en)Holmgren J. 1973. Comparison of the Tissue Receptors for Vibrio cholerae and Escherichia coli Enterotoxins by Means of Gangliosides and Natural Cholera Toxoid. American Society for Microbiology 8(6):851-859.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ènterotoksin&oldid=833030"