Victoria (mitologi)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Koin emas Kaisar Kontantinus II menggambarkan Viktoria pada bagian belakang

Viktoriayaiku personifikasi saka dewi kemenangan.[1] Dheweke yaiku penyetaraan saka dewi Nike saka Yunani Kuna, lan ana gegayutdan karo Bellona.[1] Dheweke diadaptasi saka Sabine (dewi pertanian Vacuna) lan duwe sawijining kuil ing Palatine Hill.[1] Dewi Vika Pota kadang kala uga diidentifikasike karo Viktoria.[1] Ora padha karo Nike Yunani, Victoria (basa Latin kanggo "kemenangan") yaiku bagean utama saka masyarakat Romawi.[1] Ana saperangan kuil kang didegake kanggo ngurmati Viktoria.[1] Nalika patung Viktoria diancurake nalika taun 382 dening kaisar Gratianus, nalika kuwi muga ana kadadeyan nesune wong-wong kang ana ing Roma.[1] Viktoria biasane dadi sesembahan saka jenderal kang oleh kamenangan sabalune saka perang.[1] Ora kaya Nike saka Yunani, Viktoria uga dikenal sukses ana ing olahraga atletik kaya balap kreta perang, Viktoria dadi simbol kemenangan merga ana kepaten lan kang nentokake sapa kang suses ana ing sadawane perang.[2] Viktoria ana ing dhuwit logam saka bangsa Romawi, perhiasan, arsitektur, lan seni liyane.[2] Viktoria luwih sering katon karo utawa ana ing kreta, kaya ana ing karya seni patung pungkasan abad ka-18 kang makili kemenangan ana ing quadriga Gerbang Brandenburg ing Berlin-Jerman.[2]


Cathetan SUKU[sunting | sunting sumber]