Timin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Timin
Jeneng kimia 5-metilpirimidin-2,4(1H,3H)-dion
Jeneng liya 5-metilurasil
Rumus kimia C5H6N2O2
Massa molekul 126.11 g/mol
Titik lebur 316 - 317 °C
Nomor CAS 65-71-4
SMILES CC1=CNC(NC1=O)=O
Struktur kimia timin

Timina ora padha karo tiamin, sawijining jenis vitamin B.

Timina utawa 5-metilurasil arupa salah siji saka loro basa N pirimidina sing nyusun DNA. RNA ora nduwèni timina lan, kanthi sithik pangecualian, urasil nggantèkaké posisiné. Ing DNA kanthi pilin dhobel, timina bakal iketan karo adenina liwat rong ikatan hidrogen kanggo mbentuk struktur sing stabil.

Timina bareng karo gula deoksiribosa mbentuk nukleosida sing disebut deoksitimidina utawa timidina. Timidina bisa mbentuk nukleotida yèn ngalami fosforilasi dadi dTMP, dTDP, utawa dTTP (deoksitimidina mono-, di-, utawa trifosfat). dTTP diperlokaké sajroning PCR minangka salah sawijining bahan baku nukleotida.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Timin&oldid=815873"