Guanin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Guanin
Jeneng kimia 2-amino-1H-purin-6(9H)-on
Jeneng liya 2-amino-6-okso-purin
Rumus kimia C5H5N5O
Massa molekul 151.13 g/mol
Titik lebur 360 °C
Nomor CAS 73-40-5
SMILES NC(NC1=O)=NC2=C1N=CN2
Struktur kimia guanin

Guanina arupa siji saka loro basa N purina sing nyusun DNA lan RNA. Ing DNA pilin dhobel, guanina iketan karo sitosina liwat telung iketan hidrogen. Guaninaa mbentuk nukleosida bareng karo gula ribosa sing dijenengi guanosina. Bentuk deoksiguanosina sing iketan karo telung gugus fosfat anorganik (dGTP) arupa salah siji bahan baku sajroning tèknik PCR.

Sacara kimiawi, guanina bisa ada ing rong bentuk tautomer sing dijenengi tautomerisme keto-enol.

Jeneng guanina dijupuk saka guano amarga sepisanan diisolasi saka guano (pupuk kotoran manuk).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Guanin&oldid=815872"