Sitosin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sitosina
ImageFileL
ImageFileR
ImageFile
Jeneng Sistematis 4-amino-1H-pyrimidina-2-on
Identifikasi
Nomor CAS [71-30-7]
SMILES C1=C(NC(=O)N=C1)N
Sifat
Rumus molekul C4H5N3O
Massa molar 111,300 g/mol
Titik leleh

320 - 325°C (dekomposisi)

Kajaba dinyatakaké suwaliké, data ing dhuwur lumaku
ing kaanan standar (25 °C, 100 kPa)

Sangkalan lan referensi

Sitosina arupa siji saka loro basa N pirimidina sing diduwèki DNA lan RNA. Nukleosida ribosané dijenengi sitidina lan nukleosida deoksiribosané dijenengi deoksisitidina. Sitosina iketan karo guanina ing DNA pilin dhobel liwat telung ikatan hidrogen.

Sitidina bisa mbentuk nukleotida yèn ngiket siji, loro, utawa telung gugus fosfat anorganik (PO43-) mbentuk CMP, CDP, lan CTP (saben bentuk dijenengi sitidina mono-, di-, utawa trifosfat). CTP bisa dadi kofaktor sajroning réaksi enzimatik biokimiawi lan ntransfer sagugus fosfat kanggo ADP kanggo mbentuk ATP. Deoksisitidina trifosfat (dCTP) diperlokaké sajroning PCR minangka bahan baku sintesis DNA.

Ing kahanan tinentu, sitosina bisa ngalami deaminasi dadi urasil. Mutasi iki biasané bisa dikenali déning enzim-enzim sing kalibat sajroning reparasi DNA. Kaya déné ing urasil, metilasi uga bisa dumadi ing sitosin kanthi sokongan enzim DNA-metil-transferase.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sitosin&oldid=815871"