Tim nasional bal-balan Amérika Sarékat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Amérika Sarékat
Shirt badge/Association crest
Julukan Yanks, The Stars & Stripes
The Red, White and Blue
Asosiasi United States
Soccer Federation
Pelatih kepala Bob Bradley, 2007-
Kaptèn Carlos bocanegra -
 Most caps          = Cobi Jones (164)
Top scorer Eric Wynalda & Landon Donovan (34)
Kodhe FIFA none
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
First kit
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Second kit
Tandhing international
Ora resmi: AS 0 - 1 Kanada
(Newark, Amérika Sarékat; 28 November 1885)
Resmi: Swedia 2 - 3 AS
(Stockholm, Swedia; 20 Agustus 1916)
Kamenangan paling gedhe
AS 8 - 1 Kepulauan Cayman
(Mission Viejo, Amérika Sarékat; 14 November 1993)
AS 7 - 0 El Salvador
(Los Angeles, Amérika Sarékat; 5 Desember 1993)
AS 7 - 0 Barbados Flag of Barbados.svg
(Foxborough, Amérika Sarékat; 20 Agustus 2000)
Kalah paling gedhe
AS 0 - 10 Inggris
(New York, Amérika Sarékat; 27 Mei 1964)
Piala Donya
Panampilan 8 (First in 1930)
Kasil paling apik Semifinal, 1930
Piala Emas CONCACAF
Panampilan 8 (First in 1991)
Asil paling apik Juwara, 1991, 2002, 2005, 2007
Confederations Cup
Panampilan 4 (First in 1992)
Asil paling apik 2nd (Runner-up), 2009

Tim nasional bal-balan Amérika Sarékat wiwit pungkasan dekade 1980-an, wis dadi kakuatan anyar ing bal-balan donya. Miturut dhaptar Peringkat Donya Fédération Internationale de Football Association sing diwetokaké Mei 2006, AS wis ana ing peringkat kalima.

Sadurungé, bal-balan dianggep olahraga kelas loro sing kalah populer karo American football. AS tau mèlu jroning telung Piala Donya (1930, 1934 lan 1950) nanging wektu kuwi diiloni déning para pemain imigran.

Wiwit 1990, AS ora tau absèn mèlu Piala Donya kanthi prèstasi paling apik mlebu perempatfinal ing Piala Donya 2002. Tim iki kasingkir sawisé kalah saka Jerman sing sabanjuré lolos menyang babak final.

Piala Donya 2006[sunting | sunting sumber]

Pelatih Bruce Arena isih ngango sebagéyan skuad 2002. Jroning skuad 2006 iki ana jeneng-jeneng kaya Kasey Keller, Eddie Lewis, Landon Donovan, lan DaMarcus Beasley, sarta veteran Claudio Reyna sing wis mèlu wiwit Piala Donya 1994 ing AS.

Rekor Piala Donya[sunting | sunting sumber]

Rekor Piala Emas CONCACAF[sunting | sunting sumber]

Rékor Copa América[sunting | sunting sumber]

Tim Piala Donya 2006[sunting | sunting sumber]


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]