Sundarbans

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
The Sundarbans*
Situs Warisan Donya UNESCO

Sungai di Sundarbans
Negara Bangladesh
Tipe Natural
Kriteria ix, x
Referensi 798
Wilayah Asia
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1997  (Sèsi 21)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

(Shundorbôn) The Sundarbans yaiku muara alas bako kang paling gedhe ing donya.[1] Saliyane kuwi, Sundarbans uga minangka sawijining Taman kang dadi panggonan pelestarian [[macan] lan tanduran biosfer.[1] Taman iki dumunung ing delta Sundarbans ing negara bageyan Bangladesh Divisi Khulna.[1] Wilayah iki minangka wilayah kang padhet amarga ditutupi dening alas mangrove, lan minangka salah siji cadangan kang paling gedhe tumrap macan Benggala.[1] Iki uga dadi omah tumrap pirang-pirang manuk, spesies reptil lan invertebrata, kalebu baya banyu uyah.[1]

Sekitar rong puluh jinis saka seket enem jinis mangrove kang ditemokake ing donya, urip apik ing Sundarbans [2] Vegetasi mangrove iki umume diidentifikasekake ing alas campuran, alas bako, alas pesisir, alas udan teles lan alas suket alluvial.[3] Dene kali ing Sundarbans yaiku panggonan panemone banyu asin lan banyu tawar. Mula wilayah mau minangka wilayah transisi antarane banyu tawar saka kali-kali kang asale saka Kali Gangga lan banyu tawar saka Teluk Benggala.[4]

Vegetasi mangrove mbantu pambentuke daratan anayr lan vegetasi iku mainake peran wigati ing morfologi rawa.[1] Kegiyatan tanduran mangrove iki bisa ngrembakake fitur mikromorfologi kanggo nyiptakake substrat bibit mangrove. Morfologi lan evolusi saka bukit eolian dikendalekake dening tanduran xerophytic lan halophytic.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g Pasha, Mostafa Kamal; Siddiqui, Neaz Ahmad (2003), "Sundarbans", written at Dhaka, in Islam, Sirajul, Banglapedia: national encyclopedia of Bangladesh, Asiatic Society of Bangladesh, ISBN 9843205766, http://banglapedia.net/HT/S_0602.HTM
  2. ^ www.bforest.gov.bd/highlights.php
  3. ^ UNDP, 1998. Integrated resource development of the Sundarbans Reserved Forests, Bangladesh. Volume I Project BGD/84/056, United Nations Development Programme, Food and Agriculture Organization of the United Nations, Dhaka, The People's Republic of Bangladesh. 323 p.
  4. ^ Hussain, Z. and G. Acharya, 1994. (Eds.) Mangroves of the Sundarbans. Volume two : Bangladesh. IUCN, Bangkok, Thailand. 257 p.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Sundarbans ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sundarbans&oldid=880711"