Soba

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mori soba

Soba (蕎麦 atau そば?) yaiku sawijining mi Jepang kang digawé saka glepung buckwheat (gandum buk). Ing basa Jepang, tanduran sereal buckwheat uga diarani soba. Saliyané iku, istilah soba uga bisa ditegesi minangka mi endhog kang asalé saka Tiongkok kang dimasak dadi yakisoba utawa ramèn.

Wong Jepang nduwé tradhisi mangan soba nalika malem taun anyar Jepang. Soba kang dipangan ing wengi sadurungé taun anyar diarani Toshikoshi-soba (soba nglewataké taun). Saliyané kuwi, uga ana tradhisi mangan soba nalika pindhahan ing omah anyar. Soba kang dipangan iki diarani Hikkoshi-soba (soba pindahan).

Jinis-jinis soba[sunting | sunting sumber]

  • Soba seger
Sawiséé dirajang-rajang, soba diwuri glepung supaya ora kelèt lan dilebokaké ing kanthong plastik.
  • Soba garing
Soba seger kang digaringaké nganggo hawa panas lan didol kanthi cara diwadhahi plastik.
  • Soba godhog
Soba ing wadhah siap saji, dadi siji karo saos, loncang, lan uga ana tempurané utawa aburage.
  • Soba instan
Soba digaringaké nganggo hawa panas utawa digoreng, sadurungé dipangan kudu dijarangi dhisik.
Soba seger kang dibekokaké lan didol minangka panganan beku ing pasar swalayan gedhé.


Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Soba&oldid=832441"