Sistem skeletal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sistem skeletal utawa Sistem rangka iku sawijining sistem organ sing mènèhi dhukungan fisik marang makhluk urip. Sistem rangka umume dipeang dadi telung tipe: eksternal, internal, lan basis cairan (rangka hidrostatik), senadyan sistem rangka hidrostatik bisa uga diklompokake sacara kapisah saka rong jinis liyane amarga ora anane struktur panunjang.

Rangka manungsa diwangun saka tulang tunggal utawa gabungan (kayadene tengkorak) sing ditunjang dening struktur liya kaya ligamen, tendon, otot, lan organ liyane. Rata-rata manungsa diwasa nduwèni 206 balung, senadyan gunggung iki bisa variasi saben individu.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sistem_skeletal&oldid=821523"