Seolleongtang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Seolleongtang
Jeneng Koréa
Hangeul 설렁탕
Hanja
Alih Aksara sing disampurnakaké Seolleongtang
McCune–Reischauer Sŏllŏngt'ang

Seolleongtang yaiku jinising masakan Korea kang digawe saka sup kaldu balung sapi kang wis digodhog.[1][2][3]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Nalika mangsa Dinasti Joseon (1392-1910), yaiku ing upacara ritual Sangsin ing wulan kaping pindho kalender lunar, raja bakal nindakake penghormatan tumrap Shennong ing Seonnongdan supaya panene mundhak ing taun candhake.[1] Ing ritual iki raja gawa beras, jewawut lan kewan kurban kayata sapi lan babi.[1] Sawise bubar nindakake ritual rajabiyasane raja bakal lunga ing jeokjeon, yaiku kebun istana.[1] Ing jeokjeon raja akal mrintahake juru masak istana supaya mask-masak bahan-bahan mau, yaiku daging sapi kanggo gawe sup, lan daging babi kanggo gawe pyeonyuk.[1] Raja bakal ngundang petani-petani kang wis tuwa yaiku kang umure saduwure 60 taun supaya tek ing acara mangan bengi.[1] Sega lan daging sapi dideleh ing ttukbaegi sawise diwenehi bumbu arupa bawang merah lan uyah.[1] Tembung seolleongtang asale saka seonnongtang, amarga aktivitas raja sawise nindakake ritual ing kuil Seonnongdan.[1] Saya suwe pangucapane owah dadi seolleongtang.[1][2]

Nalika kuwi, seolleongtang biyasane dipangan ing restoran kusus kang nyajekake seolleongtang. Yen masak seolleongtang butuhake wektu kang suwe supaya entuk gizi saka balung sapi.[1] Yen disajekake ing restoran, masakan iki bisa digodhog kanthi wektu kang luwih suwe maneh saengga kandhungan gizine bakaldiasilake luwih maksimal.[1]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k Yoon Sook-ja (Spring 2005). "Serves Up Wellness and a Sense of Sharing" (in Inggris). Koreana 19 (1): 82-84. http://koreana.kf.or.kr/pdf_file/2005/2005_SPRING_E082.pdf. Retrieved 28 April 2010
  2. ^ a b (en)Seolleongtang, Ox-Bone Soup, prkorea. Diundhuh tanggal 5 Mei 2010.
  3. ^ (en)Seolleongtang, visitkorea. Diundhuh pada 10 Mei 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Seolleongtang&oldid=831411"